Facebook kan Instagram voorlopig niet gebruiken

door

Facebook

door

Nieuws - Facebook moet wachten met de integratie van Instagram. De Amerikaanse Federal Trade Commission gaat de overname onderzoeken en dat duurt volgens deskundigen een half jaar of langer.

De krant Financial Times zegt op basis van verschillende bronnen dat de FTC met een onderzoek is begonnen. De aankoop van het fotonetwerk zou aan het eind van dit kwartaal afgerond zijn. “Dat is wel erg optimistisch", zegt David Balto, voorheen topman bij de FTC tegen de krant.

Uiteindelijk goedgekeurd

Tot de overname is goedgekeurd, mag Facebook geen enkel onderdeel van Instagram integreren in zijn sociale netwerksite. Ook mogen werknemers van Instagram die verstand hebben van mobiele ontwikkeling in de tussentijd niet voor Facebook werken. Het bedrijf gaf eerder al aan Instagram intact te houden en alleen het product te kopen.

De FTC bekijkt altijd overnames waarbij meer dan 68,2 miljoen dollar gemoeid is. Experts denken dan ook dat het onderzoek een formaliteit is en dat de overname uiteindelijk goedgekeurd zal worden. Dergelijke beschouwingen van de commissie nemen meestal 6 tot 12 maanden in beslag.

Boete bij afkeuring

Facebook betaalde vorige maand 1 miljard dollar voor de smartphone-app en bijbehorend sociale netwerk. Het bijna beursgenoteerde bedrijf zou verder 200 miljoen aan Instagram moeten betalen mocht de deal onverhoopt worden afgekeurd.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.