Microsoft lijft sociaal netwerk Yammer in

door

Yammer

door

Nieuws - Microsoft heeft het zakelijke sociale netwerk Yammer gekocht voor 1,2 miljard dollar. Analisten verwachten dat deze sociale software de komende jaren flink gaat groeien.

Het is al enkele weken een publiek geheim dat Microsoft zijn zinnen heeft gezet op het sociale netwerk Yammer en nu heeft het bedrijf de overname officieel bekendgemaakt. Met deze deal van 1,2 miljard dollar kan de softwaremaker een sociaal netwerk als Twitter of Facebook op poten zetten voor bedrijven. Hiermee komen ondernemers makkelijker in contact met klanten.

SharePoint versterken

Yammer bestaat al vier jaar en telt inmiddels vijf miljoen gebruikers Twee procent daarvan zit in Nederland. Bij verschillende firma's wordt dit sociale netwerk voor bedrijven gebruikt om werknemers met elkaar én naar buiten toe te laten communiceren. Microsofts overname van Yammer moet zijn samenwerkingssoftware SharePoint versterken.

Analisten van onderzoeksbureau IDC verwachten dat sociale software de komende jaren flink gaat groeien. In 2016 zou er 4,5 miljard dollar per jaar aan netwerken als Yammer worden uitgegeven. Met zo'n netwerk bereiken bedrijven klanten op het moment dat die kiezen voor een bepaald product. Met meer ondersteuning, fora, wiki's en productbeoordelingen kunnen ze dan de keuze van de (potentiële) klant beïnvloeden.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.