Chrome veroorzaakt kernel panic in MacBook Air

door

MacBook Air

door

Nieuws - Een bug in Google's browser Chrome crasht de nieuwe MacBook Air. Het zoekbedrijf bevestigt dat de grafische versnelling van Chrome voor problemen zorgt bij de chipset die Apple's laptop gebruikt.

Google bevestigt dat zijn browser Chrome de nieuwe MacBook Air laat vastlopen. De zoekgigant heeft met een update de directe oorzaak aangepakt. “Dit is een tijdelijke oplossing terwijl we de oorzaak van het probleem aanpakken", stelt Google-manager Karen Grunberg in een blogpost.

Fout grafische aansturing

Technologiesite Gizmodo testte de nieuwe producten van Apple en bemerkte opvallend veel vastlopers. Op het blog reageerden gebruikers op de kwestie en rees het vermoeden dat browser Chrome de boosdoener is. Als gebruikers overstapten op Safari of Firefox, was het probleem verholpen.

Google bevestigt nu aan Gizmodo dat Chrome inderdaad de boosdoener is. Door een fout in de grafische aansturing van Intel's chipset HD 4000 ontstaat een kernel panic en loopt het systeem vast.

Via een automatische update werden gisteren grafische versnellingsfuncties uitgeschakeld om de oorzaak aan te pakken. Ontwikkelaars van de zoekreus werken momenteel aan een fix en verwachten deze de komende dagen uit te rollen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

browser, MacBook Air

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.