Website aanvraag subsidie zonnepanelen plat

door

zomer

door

Nieuws - Juist nu duizenden mensen hun aanvraag voor subsidie voor zonnepanelen in willen dienen, is de website van agentschapnl.nl niet bereikbaar vanwege een technische storing.

Elke burger kan zich vanaf vandaag aanmelden via de website van AgentschapNL voor subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen. Maar nog voor negen uur kampte de website al met een technische storing waardoor het onmogelijk was om via DigiD gegevens in te voeren. De inschrijving zou vanaf negen uur van start gaan. Op de website was lang de melding te lezen dat er een technische storing was, maar later op de dag lag de gehele site er uit.

Woordvoerster Nicole Wegman van AgentschapNL kon Webwereld nog niet vertellen waar de storing door ontstaan is. “Vanochtend voor negenen waren wij de website nog aan het controleren, toen wij bemerkten dat er een storing was." Dat sluit volgens Wegman in ieder geval overbelasting van de site door massale belangstelling voor de subsidie uit als reden voor de storing.

'Keihard aan het werk'

Wegman: “Op dit moment zijn wij keihard aan het werk om alles weer draaiende te krijgen, dat is onze eerste prioriteit. Wij adviseren iedereen dan ook om zich later op de dag nogmaals aan te melden op agentschapnl.nl. We behandelen alle aanvragen op volgorde van binnenkomst."

Er is een bedrag van 22 miljoen euro gereserveerd door het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie om de aankoop van zonnepanelen door particulieren te stimuleren. Volgens Wegman blijft dat bedrag beschikbaar totdat iedereen de kans heeft gekregen om zich aan te melden. De inschrijvingstermijn eindigt op 28 december dit jaar.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.