Add-on kleurt Facebook in op privacy-instelling

door

Facebook

door

Nieuws - Een add-on voor Firefox maakt de privacy-implicaties van Facebook-posts overzichtelijk met kleur. De Privacy Watcher past kleuren toe volgens de geldende privacy-instellingen van de gebruiker.

Met een kleurcode kunnen Firefox-gebruikers via een add-on direct zien welke berichten door wie zijn in te zien. De Facebook Privacy Watcher leest de instellingen van gebruikers uit en voorziet dan posts van de kleuren groen (voor iedereen), oranje (alleen voor vrienden), rood (verborgen) of blauw (zichtbaar voor bepaalde groepen).

Duidelijke instellingen

De plug-in is gemaakt door de Duitse ontwikkelaar Daniel Puscher in samenwerking met de TU Darmstadt. Door de add-on hopen de makers dat gebruikers beter begrijpen welke berichten voor wie zichtbaar zijn. Via een knop bij het bericht kan vervolgens worden aangepast wie de post kan zien en verandert meteen de kleur van het veld. (Zie de video ingebed onderaan dit artikel.)

Facebook ligt in meerdere landen onder vuur vanwege zijn privacybeleid. Dat zou onduidelijk zijn en gebruikers zouden ongevraagd reclame maken voor allerlei producten. Privacywaakhonden uit deze Facebook-kritische landen vinden dat 's werelds grootste sociale netwerk transparanter moet zijn over privacy-instellingen.


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

firefox, Privacy, plug-in, darmstadt, add-on

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.