Intel pompt 300 miljoen in Ultrabooks (video)

door

Intel 3D

door

Intel is van plan om de komende jaren 300 miljoen dollar te investeren in de ontwikkeling van Ultrabooks, superdunne laptops die moeten concurreren met de MacBook Air en de Vaio Z.

Intel investeert via het Intel Capital Ultrabook Fund in bedrijven die werken aan technologieën die de verkoop van de superdunne computers kunnen stimuleren. Met de investering hoopt Intel de strijd aan te binden met ARM.

Concurreren

Die chipfabrikant doet het erg goed in de chipmarkt voor tablets en smartphones, een markt waar Intel niet goed is vertegenwoordigd. Door de terugvallende verkopen van netbooks is Intel genoodzaakt om in te zetten op een nieuw segment: de Ultrabooks.

De eerste generatie Ultrabooks gebruikt Intels huidige Core i-processors (Sandy Bridge). In de eerste helft van 2012 moet de tweede generatie Ultrabooks uitkomen. Die gebruiken de aankomende Ivy Bridge-processors, een verfijning van de huidige Sandy Bridge-chips (recente Core i3, i5 en i7 chips).

22 nanometer

De Ivy-chips worden geproduceerd op 22 nanometer, wat een lager energieverbruik of een hoger prestatieniveau mogelijk maakt. Daarbij zet Intel ook zijn nieuwe productietechniek in voor driedimensionale transistors op de chip.

Techblog Engadget bekijkt op Computex Asus' Ultrabook, de UX21 (met een Core i7-processor), en houdt het naast een 11 inch MacBook Air:


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

intel, video, Ultrabook

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.