iPad 3 in Nederland te koop, review (video)

door

iPad 3 review

door

De 'nieuwe iPad', zoals het officieel heet, is vanaf morgen ook in Nederland te koop. In de VS is de Apple-tablet al een week uit, en gereviewed door Macworld. Upgraden?

De Amerikaanse zustersite van Webwereld bespreekt de nieuwe, iets dikkere en zwaardere iPad, De reviewers vergelijken het nieuwe apparaat ook met de iPad 2. De veel hogere resolutie van het Retina-beeldscherm maakt indruk: "Dit is moeilijk om uit te leggen in een video, omdat dit scherm [van de nieuwe iPad - red.] een hogere resolutie heeft dan de hoogste resolutie HD-video", aldus reviewer Jason Snell van Macworld.com.

Hij legt uit dat de nieuwe iPad een HD-video dan ook iets upscaled, omdat het anders te klein is om goed te zien. De beeldverbetering geldt niet alleen voor video, maar doet ook veel voor tekst (zoals in e-books) en foto's.

Spraak, maar geen Siri

Verdere verbeteringen zijn de opgevoerde iSight-webcam, wat volgens de reviewer de beste tabletcamera op de markt is. "En een van de betere mobile camera's." De 'iPad 3' heeft nu ook stemherkenning, maar niet de volledige spraakbediening van Siri in de iPhone 4S. De duurdere iPad-uitvoering met 4G is vooralsnog alleen geschikt voor Amerikaanse LTE-netwerken.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

tablet, iPad 3

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.