HP zet WebOS op elke computer

door

HP Leo Apotheker

door

Nieuws - Alle pc's die HP volgend jaar op de markt brengt, hebben WebOS aan boord. Daarmee wordt vrijwel alle hardware van HP voorzien van dat besturingssysteem. Al bekend was dat WebOS ook op printers komt.

HP is ’s werelds grootste pc- en printerleverancier. WebOS krijgt dus een enorm bereik. Ook worden de tablets en smartphones van HP met het besturingssysteem uitgerust. Dat zei ceo Leo Apotheker van het bedrijf tegen Business Week. WebOS is vorig jaar in handen gekomen van HP bij de overname van Palm.

De keuze om WebOS op alle niet-zakelijke hardware te installeren, lekte vorige maand al deels uit, maar helemaal helder was het beleid van HP toen nog niet. Nu de grootste baas van het bedrijf hard bevestigt dat dit HP’s toekomst zal worden, wordt de grote rol van WebOS duidelijk.

Windows is niet uit beeld

Het betekent overigens niet dat afscheid wordt genomen van partner-voor-het-leven Microsoft. Naast WebOS zullen op de meeste pc’s tevens versies van Windows worden geïnstalleerd. De klant kan dan zelf de keuze maken welke opstartmogelijkheid hij gebruikt.

Apotheker zegt met WebOS een groot bereik te willen creëren, ook bij ontwikkelaars. Die zouden eerder zijn geneigd hun best te doen applicaties voor dat platform te maken als het bereik groot is en er dus meer geld kan worden verdiend met de verkoop van zulke apps. Volgens HP zijn er nu 6000 apps beschikbaar voor WebOS, slechts een fractie van Apple’s 350.000 apps en Google Androids 250.000 apps.

HP heeft geen ziel meer

Apotheker was kritisch over zijn bedrijf. “HP heeft zijn ziel verloren”, zegt hij in het uitgebreide interview met Business Week. Hij lichtte tegen het zakelijke weekblad een tipje op van de sluier; op 14 maart geeft Apotheker een presentatie waarin hij de toekomst van het bedrijf bekend wil maken.

Een van de componenten die Apotheker mist in het portfolio van HP is software. Daarin gaat HP op koopjesjacht. Als mogelijke prooien worden genoend Informatica, BMC Software, SAS Institute, Symantec en CommVault.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.