iPad-voorloper JooJoo nu echt kapot

door

crunchpad

door

Nieuws - De tablet zoals die nu bekend is, stamt van vóór de iPad. De na veel vertraging en controverse toch nog verschenen CrunchPad lijkt nu echt kapot.

Het Singaporese bedrijf achter de gekaapte CrunchPad, hernoemd naar JooJoo, lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Klanten krijgen hun bestellingen niet binnen en ook geen enkele respons van het bedrijf. De website en webshop van het bedrijf lijden aan flinke storingen: veel pagina's leveren database-foutmeldingen op.

Eigen pr-buro boos

Bovendien geldt deze communicatiestilte ook voor andere 'schuldeisers', meldt techblog TheVerge. Het Amerikaanse pr-bureau van Fusion Garage biecht op dat het zelf ook al weken niets meer van de firma heeft gehoord. Pr-bureau McGrath Power verklaart dit officieel en voegt eraan toe dat het zijn dienstverlening aan de tabletfabrikant per direct staakt.

Volgens eerder gecommuniceerde planning zou het Aziatische tabletbedrijf begin oktober zijn nieuwe tablet lanceren. Dat apparaat, de Grid 10, draait op een eigen variant van Android. Tegelijk daarmee stond een eigen smartphone, de Grid 4, op stapel. Beide toestellen zijn tot op heden niet verkrijgbaar. Enkele toch nog verschenen reviews vellen negatieve oordelen, die door het bedrijf zelf zijn gebagatelliseerd.

Ontwerp gekaapt

Fusion Garage was oorspronkelijk de ingehuurde fabrikant voor het uit juli 2008 stammende idee van een lichte, dunne internetcomputer met touch-scherm. Dat mobiele apparaat zonder toetsenbord is bedacht door oprichter Michael Arrington van techblog TechCrunch en zijn lezers.

De in de arm genomen fabrikant is echter eind 2009 aan de haal gegaan met het ontwerp,. Vervolgens heeft het dat na amper een jaar geschrapt om met beloftes voor eigen Android-tablets te komen. Apple heeft de iPad eind januari 2010 onthuld en er sindsdien succes na succes mee geboekt.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.