Patentzaak over NFC-toestellen tegen T-Mobile

door

NFC

door

Nieuws - Het Amerikaanse T-Mobile-onderdeel is aangeklaagd door een bedrijf dat claimt dat door T-Mobile verkochte NFC-smartphones zijn patent schenden.

Het bedrijf On Track Innovations (OTI) meent dat T-Mobile USA met zijn smartphones inbreuk maakt op een van zijn patenten rond het gebruik van de techniek Near Field Communication (NFC), dat wordt gebruikt voor transacties op korte afstand. OTI heeft de telecomaanbieder aangeklaagd voor de rechtbank in New York.

Samsung-toestellen

T-Mobile biedt aan klanten momenteel als enige NFC-toestellen de Samsung Galaxy S II en de Nexus S aan. OTI is bekend als ontwikkelaar van smartcardsystemen en noemt zich pionier op de markt van contactloze betalingen. Het bedrijf hielp creditcardbedrijven met het implementeren van contactloze transactieprocessen en levert NFC-apparaten.

In het patent is vooral sprake van een 'datatransactiekaart'. Dat maakt de kans op succes in de rechtszaal wellicht een stuk kleiner. Maar het patent spreekt ook van een contactloze modus van gegevensuitwisseling, die meer zou kunnen lijken op NFC.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.