RIM showt BlackBerry 10 (video)

door

Blackberry appstore

door

Nieuws - Smartphonemaker RIM heeft vanmiddag zijn nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 geshowd. Developertools voor dit geheel nieuwe platform zijn nu beschikbaar.

BlackBerry gooit het met versie 10 over een nieuwe boeg. Het besturingssysteem is straks volledig gericht op touch-input. Daarnaast is het OS flexibeler en compatibel met andere platforms. Zo kunnen ontwikkelaars in de nieuwe versie binnen de eigen API's van BlackBerry werken of juist op basis van HTML5 of CSS.

Ook nieuw is dat de telefoonfabrikant nu met een toestel voor ontwikkelaars komt. De BlackBerry 10 Dev Alpha is een prototype dat lijkt op RIM's tablet PlayBook. De fabrikant benadrukt dat dit nog niet de definitieve hardware is.

Technische problemen

De webcast van de presentatie door RIM's kersverse ceo is door technische problemen niet live gegaan. Ook achteraf bezien blijkt niet goed mogelijk. Het door hem getoonde filmpje van het nieuwe besturingssysteem, gebaseerd op QNX, is wel op YouTube ge-upload door het Canadese bedrijf. Het daarin getoonde toestel is het prototype dat RIM uitdeelt aan de developers op zijn BlackBerry World-conferentie die deze week plaatsvindt in Florida.


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

BlackBerry, RIM, apps, QNX, BlackBerry 10, HTML5

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.