Levensgrote hologram als gesprekspartner (video)

door

TeleHuman van Queen's University

door

Nieuws - Een Canadees onderzoeksteam heeft een hologramprojector ontwikkeld waarmee mensen met een levengrote 3D-projectie in conclaaf kunnen.

De cilindervormige projector is TeleHuman gedoopt door de onderzoekers van Queen's University in Kingston, Ontario. Met TeleHuman lijkt het alsof je in dezelfde ruimte staat als degene die hetzelfde apparaat gebruikt. In de toekomst is het daardoor mogelijk te chatten met een holografische weergave van je gesprekspartner.

Volgens professor Roel Verhaagen, die het project leidt, is het een relatief eenvoudig apparaat dat is gemaakt van bestaande onderdelen, zoals een doek en een gebolde spiegel. Zes Kinect-camera's nemen beelden op vanuit verschillende hoeken in de capsule. Vervolgens wordt diepte toegewezen aan de pixels en deze vertaling wordt in 360 graden weergegeven op de andere hologramcapsule.

Hologrammen zijn langzaamaan in opkomst. Zo gebruikt een aantal wetenschappers dergelijke 3D-apparaten voor anatomisch onderzoek en worden bij muzikale optredens hologrammen steeds vaker ingezet.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

onderzoekers, hologram, kinect

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.