Apple kocht Lightning-naam van Harley Davidson

door

bliksem

door

Nieuws - Apple heeft de merknaam "Lightning" moeten overkopen van de Amerikaanse producent van motorfietsen Harley Davidson. Daarbij heeft het vooraf moeten kiezen voor een lijst producten.

De door velen verguisde Lightning-connector die Apple dit jaar introduceerde, blijkt oorspronkelijk een merknaam die Apple van Harley Davidson heeft moeten overkopen, zo valt op te maken uit de registratie bij de merkenautoriteit van de Europese Unie (OHIM).

De wereldberoemde motorbouwer verkocht al langer een grote reeks producten onder de naam Lightning. Apple moest daarom voor het overnemen van de naam eerst een lijst van producten aandragen waarvoor het in de toekomst (mogelijk) de naam nodig heeft. Harley Davidson bekeek vervolgens of die aangedragen producten niet in het vaarwater van de motorbouwer zouden komen.

Connector wordt verguisd

Daaronder uiteraard de aangepaste connector die in augustus voor het eerst verscheen op de iPhone 5. De Lightning-connector werd direct alom afgebrand aangezien de meest recente Apple smartphone daardoor niet langer compatibel was met oudere opladers, tenzij men een 30 euro kostend verloop aanschaft. Geldklopperij, zo menen velen (potentiële) gebruikers.

Nu blijkt dat Apple zelf ook in de buidel heeft moeten tasten voor de Lightning Connector. Cupertino ontving twee Europese registraties voor het gebruik van de merknaam, dat een hele waslijst aan producten omvat.

Bijzondere aanvragen

Onder deze productenlijst ook interessante gekozen opties door Apple zoals brillen, telvisietoestellen en elektrische onderdelen van motorrijwielen. Daartegenover staan weer schier ondenkbare Apple-producten als hobbelpaarden, hondenspeelgoed en frisbees.

Bekijk hier de registraties van (on)mogelijke Lightning-producten:

Klik voor groot

Klik voor groot

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.