Apple sluit Android-vrede met HTC

door

htc vs apple

door

Nieuws - Apple treft een schikking met smartphonemaker HTC om hun patentconflicten wereldwijd op te lossen. Details en financiële voorwaarden van deze deal zijn niet onthuld.

De schikking leidt niet alleen tot het staken van de diverse rechtszaken die de twee concurrenten in diverse landen, en bij diverse instanties, tegen elkaar voeren. Daarbij hebben Apple en HTC beide overwinningen, nederlagen en patstellingen behaald. De dit weekend gesloten vrede omvat ook een wederzijdse licentie-overeenkomst, met een looptijd van tien jaar.

Ook toekomstige patenten

Daarbij geven Apple en HTC elkaar licenties op hun gepatenteerde technologieën. Dit geldt naast huidige patenten, voor de komende tien jaar, ook voor toekomstige patenten die de twee bedrijven nog toegekend krijgen of opkopen.

Mogelijk vallen onder de tienjarige licentiedeal ook zogeheten design patents, ofwel ontwerprechten. Zeker is dat echter niet, aangezien de twee bedrijven de voorwaarden van de plotse schikking geheim houden. De ceo's van beide firma's spreken in het gezamenlijke persbericht hun blijdschap uit over de bereikte oplossing voor de lopende geschillen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.