Concurrenten Nokia storten zich op MeeGo

door

Nokia n900 MeeGo

door

Nieuws - Mobiel besturingssysteem MeeGo krijgt een nieuw leven, nadat Nokia het de rug toe keerde. Intel heeft LG Electronics en ZTE aangetrokken als nieuwe partners.

Nokia heeft eerder dit jaar gekozen voor een megadeal met Microsoft voor het gebruik van Windows Phone 7 op zijn duurdere smartphones. Goedkopere telefoons hebben nog het eigen platform Symbian. Daardoor, en vanwege kostenoverwegingen, is er geen ruimte meer voor MeeGo wat eerder bedoeld was voor smartphones. Intel ging direct op zoek naar nieuwe partners.

De chipgigant, die samen met Nokia het op Linux gebaseerde mobiele besturingssysteem ontwikkelde, heeft de handen ineengeslagen met LG Electronics en het Chinese ZTE, in eigen land een grote speler. Beide telefoonfabrikanten hebben zich aangesloten bij een werkgroep dat een handsetversie van MeeGo ontwikkelt. China Mobile is eveneens bij die werkgroep betrokken.

Nokia stond in de weg

De concurrentie kreeg juist belangstelling voor MeeGo nadat Nokia zich ervan afkeerde. De telefoonmakers waren huiverig voor de dominante rol van Nokia in het project, indachtig de eerdere ervaringen met Symbian. Dat werd in het verleden door meerdere producenten meeontwikkeld en gebruikt, maar de dominante rol van Nokia in de markt voor mobiele telefoons brak die samenwerking uiteindelijk op.

Nokia komt overigens nog dit jaar met een collectors item, namelijk de eerste en enige telefoon van de fabrikant die ooit zal draaien op MeeGo, Dat apparaat was al in ontwikkeling en Nokia besloot die investering niet helemaal weg te gooien.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.