Providers komen op de valreep met 4G

door

lte

door

Nieuws - De Nederlandse telecomaanbieders KPN en Ziggo komen nog voor 11 mei met een klein 4G-netwerk. Dat moet ook, want de termijn voor de aangekochte frequenties verloopt binnenkort.

Ziggo en KPN hebben nu aangekondigd snel met een netwerk te komen. Deze aanbieders hebben dan ook al het meeste geld uitgegeven bij de veiling van 4G-frequenties, respectievelijk meer dan 1 miljoen euro en 909.000 euro.

In 2010 werden de eerste 4G-frequenties in Nederland geveild. De overheid eiste daarbij dat deze dan ook daadwerkelijk binnen twee jaar in gebruik genomen werden. Deze termijn is nu bijna verlopen daarom moeten snel de eerste 4G-netwerken draaien.

Vodafone betaalde 2 ton bij de veiling en komt volgens Tweakers.net volgende week met een 4G-abonnement. T-Mobile gaf 1,9 ton uit. De provider laat Webwereld weten nog niet te weten wanneer 4G uitgerold zal worden, maar wel dat ze aan de gestelde voorwaarden zullen voldoen. Dat moet dus uiterlijk eind volgende week.

Landelijke dekking

Deze eerste opmars naar de snelle verbindingstechnologie is nog ver verwijderd van volwaardige landelijke dekking. In de Verenigde Staten zijn 4G-verbindingen al een tijdje gemeengoed, maar in Nederland moet deze mobiele standaard nog van de grond komen.

Nederlandse telco's wachten met een landelijk dekkend 4G-netwerk tot na de veiling in oktober van onder meer de gewilde 800 MHz-frequentie. Pas daarna durven aanbieders te investeren in de nieuwe netwerkstandaard Long Term Evolution (LTE). Zodra de gewenste frequenties in handen zijn, kunnen providers hun telefoonmasten aanpassen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

kpn, vodafone, t-mobile, 4G, ziggo, lte

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.