KPN positief over Mexicaans bod op aandelen

door

kpn

door

Nieuws - Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft een bod gedaan van 3,2 miljard euro op 28 procent van de aandelen van KPN. De Nederlandse telco is "gematigd positief".

América Móvil heeft toezichthouder Autoriteit Financiele Markten (AFM) geïnformeerd over het bod en heeft volgens Reuters daarbij aangegeven dat het van plan is om “constructief" met het management van KPN te gaan samenwerken.

'Erkenning van onderwaardering'

KPN laat zelf via woordvoerster Maryse Ducheine weten het bod als “gematigd positief" te beschouwen. “Wij zien dit als een erkenning van de onderwaardering van het bedrijf", aldus Ducheine in een reactie aan Reuters.

Dinsdagochtend volgde de mededeling dat de telco “kennis heeft genomen van het bod" en dat “verdere mededelingen volgen indien van toepassing". Een verzoek van Webwereld om meer uitleg over de uitlatingen van woordvoerster Ducheine werd afgewezen door KPN.

De Mexicaanse telecomgigant is op dit moment in bezit van 4,8 procent van de aandelen van KPN. De reden voor het bod op een groter aandeel blijft voorlopig speculeren. América Móvil is de grootste mobiele operator in Latijns-Amerika en is in handen van Carlos Slim, de man die door Forbes wordt gerekend als de rijkste man ter wereld.

Zwaar weer

Wel lijkt duidelijk waarom het bod blijft steken op 28 procent van de aandelen. In Nederland is het bij deelneming vanaf 30 procent door het AFM verplicht voor een bieder om ook een bod uit te brengen op alle andere aandelen van een bedrijf. Iets wat América Móvil hiermee dus voorkomt.

Onlangs werd bekend dat KPN in zwaar weer verkeert. In 2011 daalde de omzet op de mobiele activiteiten met 7,4 procent. Daarnaast loopt nog altijd het onderzoek van de NMa naar de vermeende illegale prijsafspraken tussen KPN, Vodafone en T-Mobile.

Update: Link aangepast naar het oorspronkelijke nieuwsbericht van Reuters, waarop de Chicago Tribune zich heeft gebaseerd.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.