Samsung zet meer geld in op open source

door

samsung linux

door

Nieuws - Samsung zet stevig in op open source en is in het bestuur van de Linux Foundation gestapt. De fabrikant betaalt hier jaarlijks een half miljoen dollar voor.

Samsung maakte al deel uit van de Linux Foundation, maar door 'platinum' lid te worden zit de fabrikant nu ook in het bestuur. De elektronicaproducent voegt zich in de leiding van de open source groep bij bedrijven als Oracle, IBM en Intel. Met de laatste partij ontwikkelt Samsung een open source besturingssysteem.

Samsung scoort met open source

De producent scoort momenteel goed met apparaten als de Galaxy S III die het open source besturingssysteem Android gebruikt. Momenteel zijn de drie meest gebruikte Android-toestellen allemaal van Samsung. Wereldwijd heeft het bedrijf 40 procent van het totale marktaandeel van Google's besturingssysteem in handen.

Verwacht wordt dat het bedrijf later dit jaar met toestellen komt die werken op het nieuwe open source OS Tizen. Samsung nam vorig jaar Nokia's rol over in de ontwikkeling van het besturingssysteem dat toen nog MeeGo heette. De elektronicaproducent maakt Tizen samen met chipfabrikant Intel, een medebestuurslid van de Linux Foundation.

Impuls Linux-ontwikkeling

“Door een leider te worden binnen Linux en open source software, legt Samsung Electronics de lat hoger voor innovatie", zegt Linux Foundation-directeur Jim Zemlin in een persbericht. De directeur verwacht dat software-ontwikkeling binnen Linux een impuls krijgt nu Samsung lid is van het bestuur.

De open source groep Linux Foundation zorgt ervoor dat Linux-ontwikkelaars - waaronder bedenker Linus Torvalds - onafhankelijk kunnen blijven werken. Daarnaast houdt de groep toezicht op de merknaam Linux. Samsung betaalde jaarlijks 20.000 dollar als 'silver' lid en hoogt dat nu op naar 500.000 dollar per jaar.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.