TomTom levert kaarten voor Apple's iOS 6

door

TomTom iPhone-app

door

Nieuws - TomTom voorziet de nieuwe Maps-app in iOS 6 van landkaarten. Apple heeft deze vervanging van Google Maps maandag gepresenteerd op zijn conferentie WWDC.

De volgende versie van iPhone- en iPad-besturingssysteem iOS vervangt het huidige Google Maps voor een eigen kaartenapplicatie. Dat Apple Maps bevat kaartinformatie van het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom en biedt in combinatie met de iOS-spraakassistent Siri ook routenavigatie. Apple en TomTom hebben een wereldwijde overeenkomst gesloten voor kaarten én voor aanverwante informatie, bevestigt TomTom op zijn website.

Niet exclusief

Zowel Apple als TomTom hebben geen details bekend gemaakt over de samenwerking. Wel is duidelijk dat het Nederlandse bedrijf niet de enige is die kaartinformatie levert voor iOS. Het door Apple opzij schuiven van Google Maps zat er al een tijdje aan te komen. Duidelijke tekenen waren er toen Apple kaartbedrijven Placebase, C3 Technologies en Poly9 opkocht.

Op het Wordwide Developers Conference (WWDC) heeft Apple onthuld dat het zijn eigen nieuwe Maps ook zal voorzien van file-informatie, op basis van data van andere iOS-gebruikers. TomTom doet dit met HD Traffic zelf al sinds 2007.

Live file-informatie

Het biedt daarbij live file-informatie waarvoor het samenwerkt met telecomoperator Vodafone. TomToms eigen iPhone-app heeft de HD Traffic ook aan boord. Apple gaat nu zelf live verkeersinformatie bieden, realtime vergaard van andere iOS-gebruikers. De release van iOS 6 is voor deze herfst gepland. Een bèta is nu beschikbaar voor developers.

Update:
De beurskoers van TomTom heeft een flinke oppepper gekregen door het iOS-nieuws. Na een aanvankelijk piek van ruim 15 procent vanmorgen, ligt de beurskoers van het Nederlandse routenavigatiebedrijf nog altijd zo'n 13 procent boven het (gemiddelde) niveau van gisteren.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

tomtom, wwdc, iOS

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.