Google trekt Android 4.1 te vroeg uit de kast

door

android

door

Nieuws - Google heeft per ongeluk de nieuwe Android-versie aangekondigd die naar verwachting volgende week wordt gepresenteerd. Android Jelly Bean krijgt versienummer 4.1. Eerder werd 5.0 verwacht.

De nieuwste Android-versie wordt Jelly Bean 4.1. Google zette deze onthulling zelf online in zijn eigen webwinkel Play, maar verwijderde het bericht vlug. De zoekgigant houdt volgende week ontwikkelaarscongres Google I/O en naar verwachting wordt de nieuwe versie daar officieel gepresenteerd.

Siri-alternatief

In Google Play was de Galaxy Nexus kort te zien met een verwijzing naar Jelly Bean (4.1) bij het afrekenen in Google Wallet. In de app voor Google I/O is vermoedelijk ook de nieuwe versie te zien. In het screenshot daarvan, is het logo van Chrome te zien in het dock onderaan in het scherm. Google heeft eerder gezegd dat Chrome de nieuwe standaardbrowser voor Android moet worden.

Eerder werd gedacht dat de nieuwe Android-versie die Google naar verwachting volgende week officieel aankondigt, versie 5.0 zou worden. Android 5.0 moest een grote update worden met onder meer de Siri-alternatief Google Assistant, Chrome als standaardbrowser en een optie om Android als OS op te starten binnen Windows 8.

Boot naar Windows 8

Met Android 4.1 zouden tabletmakers niet meer hoeven te kiezen tussen het OS van Google of Windows 8 van Microsoft. De altijd actieve geruchtenmolen van DigiTimes meldde eerder dat het nieuwe OS een dualboot-functie zou krijgen. Google's nieuwe hofleverancier Asus liet op elektronicabeurs Computex aan wel al een toestel zien dat Android virtualiseert binnen Windows 8. Van een echte dualboot lijkt vooralsnog geen sprake.

De eerste geruchten over Jelly Bean doken vorig jaar al op nog voor de release van versie 4.0, Ice Cream Sandwich. Android-chef Hiroshi Lockheimer vertelde eerder dit jaar aan Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com dat Android elk jaar met een grote release komt en 'wat onderhoudsupdates die overigens ook substantieel zijn'.

Key Lime Pie in de oven?

Zoals nog voor de verschijning van 4.0, Ice Cream Sandwich, al geruchten verschenen over Jelly Bean, druppelen verhalen over de opvolger daarvan ook al binnen. Technologiesite The Verge meldde onlangs dat de nieuwe nieuwe versie Key Lime Pie gaat heten.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.