3 RSS-readers voor de iPhone en Android

door

rss

door

Tips en tools - Het is niet makkelijk om alle artikelen te volgen die dagelijks op het web worden geplaatst. Gelukkig is hier als sinds 1997 een oplossing voor: RSS. En daar zijn natuurlijk ook apps voor.

Met een RSS-reader is het mogelijk om in één keer updates van veel verschillende websites binnen te halen. Wat is nu de beste manier om dit te doen op een telefoon of tablet? Op die vraag kan wellicht een antwoord worden gevonden in de onderstaande vergelijking, waarin de RSS readers Feedly, Google Currents en Reeder zijn getest en vergeleken.

Feedly

Feedly is een strakke RSS-reader die het voornamelijk moet hebben van het frisse uiterlijk. Artikelen worden per tabblad met foto's ingeladen. Hierdoor geeft de app echt het gevoel van een digitaal magazine. Feedly kan worden gekoppeld aan een Google account, waardoor bestaande RSS feeds eenvoudig kunnen worden geïmporteerd. Ook is het mogelijk Tumblr met de app te laten samenwerken, waardoor de gegevens hiervan ook in Feedly worden weergegeven. Een nadeel aan Feedly is dat de app geen volledige artikelen ophaalt, maar enkel de gegevens uit de RSS-feed toont. Voor volledige artikelen moet je toch naar de website waarop het artikel staat.

+ Strakke vormgeving
- Haalt geen volledige artikelen op
Beschikbaar voor: iOS en Android (ook browserextensies voor Chrome, Safari en Firefox beschikbaar)
Prijs: Gratis

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

rss, iPhone, android

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.