Lenovo: we maken gehakt van Apple en Samsung

door

Lenovo, CEO, Yuanqing Yang

door

Nieuws - Lenovo CEO Yuanqing Yang blaakt van zelfvertrouwen nu de Chinese fabrikant Motorola-unit van Google heeft overgenomen. De topman is van plan Apple en Samsung in het stof te laten bijten, zo zegt hij in een interview met Fortune.

"Onze missie is deze bedrijven voorbij te streven", antwoordt Yang op een vraag van de interviewer.

Lenovo wordt door de overname de derde smartphonemaker in de wereld en denkt dat het partnerschap met Google, de ontwikkelaar van Android OS, helpt om snel marktaandeel te winnen. "Ik denk dat we het succes met de ThinkPad in de pc-markt kunnen herhalen", zegt Yang, refererend naar de eerder van IBM overgenomen pc-tak. Ondanks concurrentie van Amerikaanse bedrijven als HP en Dell is Lenovo met afstand de grootste leverancier van laptops en desktops.

Lees ook:
IBM verkoopt servertak aan Lenovo
>Motorola volgt ThinkPads: in handen van Lenovo
Google 'dumpt' Motorola, een geniale zet

In het interview met Fortune geeft de Chinese CEO verder aan dat het mogelijk is dat Lenovo toekomstige Motorola-telefoons in de Verenigde Staten blijft maken. "Als de markt daarom vraagt, blijft dat gewoon zo." Het Motorola-merk zal daarbij wel een Lenovo-tintje meekrijgen. "Het kan zoiets gaan worden als 'Motorola by Lenovo'", speculeert Yang.

De Chinese fabrikant zal zich op alle segmenten gaan richten: van goedkope telefoons voor de opkomende markten tot high-end telefoons met alle toeters en bellen. "Er is veel ruimte om te groeien."

De huidige smartphones van Lenovo hebben nauwelijks marktaandeel in Noord- en Zuid-Amerika. In die werelddelen is Motorola juist weer sterk. Vanaf 2015 hoopt Lenovo jaarlijks meer dan 100 miljoen smartphones te verkopen.


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

samsung, lenovo, motorola, China, android

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.