Detron wint rijksbrede VoIP-aanbesteding

door

callcenter

door

Nieuws - Detron heeft de aanbesteding van de rijksbrede levering en implementatie van VoIP-systemen gewonnen. Het bedrijf levert negen ministeries zo'n 100.000 VoIP-poorten in de komende acht jaar.

Het cluster VoIP is een van de onderdelen van de brede telecomaanbesteding OT2010 dat moet voorzien in de gehele communicatie-infrastructuur van de Rijksoverheid. Anders dan in andere clusters is de waarde van het contract voor de VoIP-systemen niet bekend gemaakt. De aanbesteding ging uit van de implementatie van zo'n 80.000 VoIP-poorten, maar uit de gunning van het contract aan Detron ICT & Telecom blijkt dat dat is verruimd.

Detron ICT & Telecom Groep is de moedermaatschappij van een aantal ict- en telecombedrijven en wordt bestuurd door de bekende ict-ondernemer George Banken. Het overheidscontract voor rijksbrede VoIP is volgens het bedrijf de grootste opdracht in het driejarige bestaan van Detron. Het bedrijf heeft over 2011 een omzet gehaald van 106 miljoen euro.

Samenwerking met Mitel

In de levering van op IP gebaseerde communicatiesystemen, inclusief de basisdienstverlening, werkt Detron samen met Mitel, dat de telefooncentrales levert. De Detron Groep bestaat daarnaast nog uit diverse werkmaatschappijen, waaronder de business unit Detron Telecom Enterprise, dat de uitvoering zal doen.

Negen ministeries, inclusief zo'n honderd overheidsorganisaties, vallen onder de overeenkomst. De maximale looptijd is met eventuele verlengingen acht jaar. Na de eerste proof of concept wordt de inrichting en implementatie van de eerste VoIP-centrales naar verwachting in juni van dit jaar gestart.

Nu vijf kavels OT2010 gegund

Daarmee zijn inmiddels al grote delen van het gehele OT2010 gegund. Eerder al werden er overeenkomsten gesloten voor mobiele spraak- en datadiensten, bulk SMS-diensten, de levering van 'end user devices' zoals mobiele telefoons en het afhandelen van inbound-telefoonverkeer met grote volumes.

Alleen de gunning van het cluster vaste telefonie is nog een vraagteken. De staat, KPN en Tele2 zijn daarover al bijna twee jaar in een juridische strijd verwikkeld. Die zaak heeft ook meegespeeld bij de beslissing van telecomwaakhond OPTA om KPN onder verscherpt toezicht te plaatsen, vanwege het benadelen van de concurrentie in die aanbesteding.

Er wacht nog een uitspraak van een hoger beroep in een civiele procedure, waarin het Rijk beroep heeft aangetekend tegen een eerdere uitspraak van de rechter die oordeelde dat KPN de kavel vaste telefonie zou moeten krijgen. De uitspraak van het Hof wordt komende dinsdag verwacht.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.