Ubuntu Light start in 7 seconden

door

ubuntu light vierkant

door

Nieuws - Tijdens zijn keynote op de Ubuntu Developer's Summit in Brussel heeft Mark Shuttleworth nieuwe desktops aangekondigd die zijn geoptimaliseerd voor dual boot systemen.

Volgens Shuttleworth gaat het er niet zozeer om hoe snel je systeem boot, maar hoe snel het een werkende browser biedt. Het gaat om de time-to-internet, zogezegd. Op zijn blog schrijft hij dat Canonical een paar maanden geleden is begonnen met het bouwen van een versie van Ubuntu voor de dual boot, instant-on markt. Het resultaat is een nieuw ontworpen desktop, die Unity wordt heet, en een aantal light versies van Ubuntu voor netbooks en desktops.

Op dit moment is er al een netbook-versie beschikbaar voor fabrikanten. Op een Dell Mini 10v heeft deze versie een opstarttijd van zeven seconden. De light versie kan ook worden getest door ontwikkelaars op de netbookeditie van Ubuntu 10.04, maar is vooral gericht op fabrikanten van netbooks, die deze versie naast Windows kunnen plaatsen. Hierdoor kan Linux bij mensen komen die als vanzelfsprekend Windows gebruiken, zo schrijft Shuttleworth.

Als fabrikanten interesse hebben, zal Canonical helpen om het image zo goed mogelijk op de specifieke hardware aan te laten sluiten, zodat het systeem zo snel mogelijk start en zo min mogelijk resources gebruikt. Daarnaast zijn er tools voor Windows waarmee de dual boot beheerd kan worden. Doordat de desktop op maat wordt gemaakt zal er geen versie beschikbaar komen voor iedereen en alle hardware.

Bron: Techworld

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.