Rechter: Apple moet bankroet Kodak met rust laten

door

Kodak

door

Nieuws - Apple mag van de rechter tijdelijk geen rechtszaak om patentschendingen voeren tegen de failliete fabrikant Kodak.

De Amerikaanse rechter die Kodak's faillissement behandelt heeft donderdag tijdens een hoorzitting Apple verboden om het fotobedrijf aan te klagen wegens patenten, meldt persbureau Reuters. Apple spande eerder een patentzaak aan voor de rechtbank in Rochester in de staat New York, waar Kodak is gevestigd. Maar Apple wil daar nu een juryzaak in Manhattan van maken. Het gaat om patenten over het previewen van digitale foto's op lcd-schermen.

Verkoop patentportfolio

De rechter steekt daar nu een stokje voor omdat Kodaks schuldeisers de dupe zouden kunnen worden. Voorkomen moet worden dat de Apple-zaak Kodaks plannen om zijn patentportfolio te verkopen verstoort, aldus de rechter. Kodak beschuldigt Apple ervan dat verkoopproces te vertragen. Het bedrijf moet, volgens de voorwaarden van een lening van 950 miljoen dollar, zijn patenten voor eind juni verkopen, anders valt definitief het doek voor de camerafabrikant.

Apple stelt echter dat het voeren van patentzaken nu eenmaal een belangrijk onderdeel van Kodaks bedrijfsstrategie is. In januari klaagde Kodak zelf nog Apple en HTC aan wegens inbreuk op negen van zijn patenten, onder meer over het automatisch overzetten van foto's naar online diensten.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.