Microsoft trekt Office-update voor Mac terug

door

Office 2011

door

Nieuws - Microsoft heeft zijn automatische update voor Office op Mac 2011 halsoverkop stilgelegd na serieuze klachten. Service Pack 2 kan de identity-database doen crashen.

Mac 2011 Service Pack 2 (SP2) bevat bugs die in sommige gevallen de database van Microsofts mailclient Outlook op Mac OS X doet crashen. Microsoft had in eerste instantie na enkele meldingen tijdelijke oplossingen geboden, maar trekt nu de gehele update terug uit de automatische updateservice.

Direct klachten bij Outlook

SP2 werd twee weken geleden uitgebracht, op 12 april. Nog diezelfde dag kwamen er op de Microsoft support-site meldingen binnen van gebruikers die problemen ondervonden met de nieuwste versie van mailclient Outlook (14.2.0) Na de vraag om een Office database-upgrade uit te voeren verschijnt er de foutmelding “You identity is older then this version".

Microsoft bevestigde de problemen met SP2 bevestigd afgelopen dinsdag. In eerste instantie kwam het bedrijf met enkele workarounds op de proppen. Dit om te voorkomen dat meer gebruikers last krijgen van de bugs. Voor diegene waarbij de problemen al begonnen waren, is er een stappenplan om de database te herstellen.

Alle updates stil gezet

Maar de problemen zijn blijkbaar complexer dan dat. Microsoft meldt dat zij “een onderzoek hebben ingesteld naar de situatie en dat tijdelijke alle SP2-updates via AutoUpdate zijn gestaakt."

De software-gigant wil eerst onderzoeken wat er precies aan de hand is. Wanneer SP2 weer via AutoUpdate beschikbaar is, zegt het bedrijf niet. Wel blijft het mogelijk de update te downloaden vanaf de site van Microsoft, met inachtneming van de workaround.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft noodgedwongen een update van zijn servers haalt. De meest serieuze gevallen waren de afgelopen jaren die van Blue Screens of Death bij Windows XP en een mislukte update voor Windows Vista.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.