Afspelen dvd kost geld in Windows 8

door

Windows 8

door

Nieuws - Windows 8 biedt standaard geen ondersteuning voor het afspelen van films op fysieke dvd's. Blu-ray valt zelfs helemaal af.

Om dvd's af te spelen moeten de toekomstig gebruikers van Windows 8 een nog onbekend bedrag betalen. Steven Sinofsky meldt op het Microsoftblog dat de huidige kosten van codecs voor video te hoog liggen en ziet vanwege de instortende fysieke dvd-markt geen reden om de basale functie in te passen in zijn nieuwe besturingssysteem.

Blu-ray wordt helemaal niet meer ondersteund, zelfs niet in het betaalde Windows Media Center. De Windows Media Player die standaard met Windows 8 wordt meegeleverd ondersteunt wel de codecs mpeg, wma, mp3, mp4 en h.264. Maar dat is niet voldoende om bijvoorbeeld tv te kijken, waarvoor weer het betaalde Windows Media Center moet worden aangeschaft.

'Markt vangt afwezigheid op'

Microsoft zegt dat zijn partners zich zorgen maken over de kosten van codec-licenties voor het afspelen van traditionele media. Het heeft daarom de afweging gemaakt om dergelijke diensten alleen via de 'Add Features' optie mogelijk te maken. Het verwacht dat de markt de standaard afwezigheid zelf kan opvangen. Daarvoor zijn populaire open source software als de VLC-mediaspeler of de mogelijk meegeleverde software van fabrikanten de alternatieven.

"Voor het afspelen van optische disks op nieuwe apparaten met Windows 8 vertrouwen we op de vele hoogstaande oplossingen die de markt biedt", schrijft Sinofsky.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.