Ellison: Salesforce was mijn idee

door

Larry Ellison Oracle

door

Nieuws - Volgens ceo Larry Ellison neemt Oracle met een volledige overgang naar de cloud een voorsprong van tien jaar op rivaal SAP.

Oracle lanceert op 6 juni zijn publieke cloud-dienst met abonnementen op applicatiediensten als Fusion CRM, Fusion HCM en Oracle Social Network. Daarnaast zijn er platformdienstne zoals Database en Java. Oracle-ceo Larry Ellison ziet in de overgang naar de cloud een manier op aartsrivaal SAP uit te schakelen.

Overgang cloud duurde 7 jaar

Ellisson uitte tijdens een interview op de Amerikaanse D10-conferentie kritiek op SAP, omdat dit bedrijf te weinig met de cloud zou doen. "Het herschrijven van al onze producten voor de cloud heeft zes tot zeven jaar geduurd. SAP heeft dat niet gedaan. Wij zijn vanaf 6 juni helemaal in de cloud met een volledig geïntegreerd pakket", aldus Ellison.

"SAP zegt dat ze tot 2020 met niets nieuws in de cloud komen. Maar ik denk dat ze er geen 8 jaar maar 10 tot 12 jaar over gaan doen." Ellison is erop gebrand op SAP uit te schakelen. Verder wil hij IBM verslaan op het gebied van high-end servers, zo vertelde hij.

Cloud was evolutie

Ellison liet zich ook kritisch uit over Salesforce.com. Hij is ervan overtuigd dat ERP in de cloud zijn idee was. "Ik startte NetSuite in 1998. Het was mijn idee: ERP als software-as-a-service. Zes maanden later kwam Mark Benioff met Salesforce.com." Pas jaren later had iedereen het over cloud computing. "Cloud computing was niet totaal nieuw en anders, het was een continue evolutie, die begon met internet zelf."

Overname Sun winstmotor

De overname van Sun in 2008 is al lucratief, zegt Ellisson. "We hebben maar 5,5 miljard dollar betaald. De overname blijkt erg winstgevend te zijn."

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.