5 Gratis remote access tools

door

Remote Access

door

Tips en tools - Remote access tools zijn voor veel mensen onmisbaar. Je kunt te allen tijde bij een computer op afstand om je werk te doen. Remote access kan bijvoorbeeld dan ook veel reistijd besparen en is daardoor vaak efficiënt. Daarom zetten we 5 van de betere tools uitgebreid op een rijtje.

Gbridge 2.0

Gbridge is een van de meest veelzijdige tools die er zijn op het gebied van remote access. Dit gratis tooltje laat gebruikers niet alleen op afstand een Windows host besturen, maar kan ook bestanden overdragen, mappen delen en automatisch bestanden synchroniseren tussen pc’s. Gbridge is tolerant voor firewalls en behoeft geen modificaties aan de netwerk firewall. Wel heb je een Gmail account nodig om het te gebruiken.

Gbridge is beschikbaar voor alle versies van Windows vanaf Windows 2000 en de installatie is makkelijk op zowel de host als de client. De software creëert een VPN verbinding tussen de host en de remote pc via de Gbridge.com website en gebruikt een Gmail account voor authenticatie.

Deze VPN verbinding is volledig uitgerust, zodat meerdere clients elkaar kunnen zien en kunnen participeren in bestandsoverdrachten. Verder biedt het de opties van besturing op afstand en gedeelde bestandslocaties. Gbridge maakt een veelheid aan verbindingen tegelijkertijd mogelijk, in plaats van een één op één verbinding zoals de meeste remote access tools.

Eén erg interessante optie van Gbridge is de mogelijkheid om SecureShares te creëren die dan toegankelijk zijn voor alle gebruikers. Het is uiteindelijk niets meer dan een map op één van de client pc’s, maar Gbridge deelt het met al haar participanten. Zo kun je bijvoorbeeld de map ‘mijn documenten’ vanaf je pc op kantoor elke avond automatisch laten backuppen naar je pc thuis.
Remote desktop toegang is eveneens erg makkelijk te regelen. Het is mogelijk om de ingebouwde VNC client te gebruiken om de host pc over te namen of de eigen Remote Desktop connection te gebruiken van Windows zelf te gebruiken. Remote Desktop staat standaard uit, maar met een enkele klik aan de host kant kun je je host overnemen zonder ook maar een enkel poortje open te hoeven gooien op de firewall.
De besturing op afstand met VNC is een beetje traag vergeleken met een VNC installatie die locaal staat. Met Remote Desktop gaat het een stuk sneller, maar nog steeds iets langzamer dan een lokale installatie.
Aan de andere kant heb je alle features van Remote Desktop, inclusief de remote drives, printerondersteuning, remote geluid en gedeeld klembord. Het fijnste is nog dat je je firewall niet hoeft te openen en simpelweg een host kunt kiezen. Tenzij je netwerk een Windows Small Business Server heeft, heb je die flexibiliteit normaal niet.
Gbridge is niet zomaar de eerste de beste gratis remote access tool. Het is waarschijnlijk de eerste én de beste. Remote access naar windows hosts is makkelijk en flexibel en de SecureShares en automatische backup functionaliteit zijn uniek. Het gebruik van Gmail voor authenticatie zorgt voor makkelijke toegang tot je host, zonder dat je moeilijk hoeft te doen met de firewall.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.