
C1000 experimenteert met betalen per mobiel
Supermarktketen C1000 start halverwege 2007 een proef met near field communication (nfc). Met deze techniek kunnen klanten betalen met een mobiele telefoon.
Supermarktketen C1000 start halverwege 2007 een proef met near field communication (nfc). Met deze techniek kunnen klanten betalen met een mobiele telefoon.

C1000 experimenteert met betalen per mobiel
Supermarktketen C1000 start halverwege 2007 een proef met near field communication (nfc). Met deze techniek kunnen klanten betalen met een mobiele telefoon.
Bij een filliaal van C1000 worden tijdens een pilot van zes maanden de zegeltjes, flessenbonnen en betaalkaarten vervangen door een mobiele telefoon. De Rabobank en KPN zijn momenteel druk bezig de technologie te verfijnen, zo stelt de C1000 in een verklaring. Zodra de stabiliteit en veiligheid van de gehele betaalketen is vastgesteld, sluiten Rabo Mobiel en KPN vijftig klanten aan die deelnemen aan de proef. Deze klanten krijgen een mobiel met een nfc-chip.
Met near field communication is het mogelijk om contactloos informatie - zoals betaalopdrachten - op korte afstand uit te wisselen. In dit specifieke geval wordt het spaartegoed bij de supermarkt bijgeschreven op de mobiele telefoon en hoeft de klant daardoor geen zegels meer te plakken. Het emballagebedrag van de lege flessen kan aan de kassa worden uitbetaald of op de Rabobank-rekening worden bijgeschreven. De nfc-proef wordt georganiseerd door Rfid Platform Nederland, Logicacmg, Schuitema (C1000), Rabobank, KPN en NXP Semiconductors.
Veel te lastig man, dan moet je met je grote mobiele apparaat betalen.
Het is toch veel handiger om een chip in je hand te hebben? dan kan die ook meteen dienen als toegangsbeveiliging en paspoort.
"laat deze gegevens aub op de centrale server blijven"
Het systeem werkt inderdaad met een centrale server waarop alles bijgehouden wordt. Je mobieltje is niets meer dan een identificatiemethode.
Tenminste, zo werkt het in Japan.
Dus zodra je mobieltje wordt gejat, ben je niets kwijt als je op tijd doorgeeft dat ie geblokkeerd moet worden. Lijkt mij handiger dan voor al je pasjes de juiste instantie bellen (abn, rabo, anwb etc) en je cash kwijtraken.
Het is dan ook maar wachten tot hackers vannaf parkeerplaatsen bij winkelcentrums via deze telefoons de klanten geld afhandig maken.
Zonder dat iemand het maar door heeft..
Heerlijk, we moeten de punten bijschrijven op de mobiele telefoon. Wat een onzin zeg, laat aub die punten niet op de telefoon komen, want als dat ding gejat wordt ben je dus ook meteen je punten (en andere informatie) kwijt, laat deze gegevens aub op de centrale server blijven.
Of is dit weer de zoveelste manier om de consument te 'laten' denken dat ze iets krijgen. Want immers veel klanten zijn gewend aan het zegeltjes plakken, omdat ze iets 'voor niets' krijgen.
Telefoon aanschaffen je kan dan echt niet meer zonder ;)
Maar is natuurlijk een flinke dooddoener.. Kun je ook zeggen, wat moet je als je geen cash, pinpas of los geld bij je hebt ?
Eindelijk!!!
Het is waanzinnig handig om al je betaalmiddelen op 1 hoop te vegen in een telefoon. Je neemt een abbonnement op de NS, loopt zo door de toegangspoortjes en je hoeft nergens over na te denken. Met de browser in de telefoon kan je alles nakijken enzo. Zelfde bij de C1000, geen zegeltjes die je kwijtraakt, gewoon ff op je mobieltje kijken hoeveel je al gespaard hebt.
Waar kan ik me inschrijven voor die test???
En wat moet je dan doen als je geen mobieltje hebt??
@ceesdazig:
Je tekst is erg lastig te lezen.
Ik zie er wel voordelen in, denk dat het een goed ontwikkeling kan zijn, juist bij bv het parkeren.
Niet eerst opzoek naar een betaal automaat en een kaartje trekken om vervolgens dit kaartje weer achter je ruit te leggen.
Kan me voorstellen dat het op een manier als bluetooth werkt, je krijgt een melding van een betaalpunt bv parkeren, betaling (parkeren)bevestigen en wanneer je weggaat betaling opheffen, bied zeker mogelijkheden.
Alleen wat betreft privacy is het wel een beetje eng.
En wat intreseerd mij die 5 euro per maand voor zulke diensten als dat betekend dat ik per maand een een uur zoeken naar een parkeerautomaat en afrekenen bij de kassa etc bespaar.
Ben helemaal voor het electronisch bankieren, maar waarom nou deze middelen combineren? Wordt je beroofd van je portemonnee en telefoon oftewel als backup moet je dan altijd cash geld in je sok stoppen. Natuurlijk is de kans altijd aanwezig dat je beroofd wordt van alles, maar deze combi is gewoon niet handig. Ook verdenk ik de banken en bedrijven er van om in de toekomst de verbindingskosten bij de consument neer te leggen. Ik zie geen enkel nut voor de consument in deze ontwikkeling. Alsof mijn bankpas zo'n giga apparaat is dat te vermoeiend is om mee te sjouwen.Wat zijn nou de voordelen van de consument en gelieve daarbij vanuit te gaan dat betalingspunten altijd op de klant gericht moeten zijn. Dus lekker makkelijk parkeren zal wel, maar als er genoeg automaten staan heb ik geen enkel probleem. Dat die apparaten de gemeente veel kosten en dat de controle stukken simpeler wordt interesseert me geen bal. Ik ga toch niet minder betalen. Ook veiliger is iets tijdelijks, want ze vinden wel weer iets. Wat is nou het voordeel van de consument? Als ze garanderen dat de bankpas zoals die bestaat blijft bestaan, dan veel plezier er mee en zie ik het als gewoon extra betaalmiddel. Echter de ervaring leert dat banken nooit iets doen voor de klant. Uiteindelijk heeft het hele electronische betalingsverkeer een tera bezuinging opgeleverd en hebben we nog nooit zoveel betaald voor bankdiensten. Fijn dat Kroes er nu achter komt maar dat gaat nog geeneens over Nederlandse banken. 4 banken die in de top 50 thuishoren van de wereldbanken in ons kikkerlandje, rara hoe kan dat.
Reageer
Preview