Henk-Jan Buist

Henk-Jan Buist

Eind jaren 80 vernielde Henk-Jan zijn eerste pc toen hij een DOS-spelletje wilde spelen, het OS per ongeluk overschreef en halverwege de installatie in paniek de stekker uit het systeem trok. Ter verdediging voert hij graag aan dat hij toen nog maar 9 jaar oud was en nóg onwetender dan nu. Hij heeft sindsdien een haat-liefde-verhouding met de machines die hij iets te goed leerde kennen, terwijl normale kinderen buiten speelden.

In zijn latere loopbaan als systeembeheerder heeft hij pc's opgeblazen, racks zien omvallen en bij een pijnlijk incident raakte hij zijn favoriete t-shirt kwijt aan een weerbarstige bracket. Na een paar omzwervingen als applicatiebeheerder, en als techschrijver over het nieuwe fenomeen 'smart phone' en het kleine mobiele besturingssysteempje Android, ging hij aan de slag bij IDG.

Bij Webwereld werd hij ten tijde van het Dorifel-incident bij Nederlandse gemeentes de wereld van security ingesleurd en de interesse in die onderwerpen is gebleven. Henk-Jan leert graag over nieuwe technologieën die nog steeds het risico lopen om te floppen of in de nabije toekomst wellicht nog eens groot gaan worden. De lessen daarvan (zowel positief als negatief) lees je voornamelijk terug in achtergrondartikelen op Computerworld.

IT heeft hem een stukje gezonde paranoia bijgebracht én een ietwat afwachtende houding. Het early adopter-schap is hem na enkele pijnlijke missers niet bevallen, dus hij laat anderen graag nieuwe gadgets ontdekken en pikt ze zelf liever pas op als ze al bijna mainstream gaan. Verder is hij een comicfan sinds Uncanny X-Men #190 (a.ka. X-Mannen #48), tekent hij graag (maar te weinig) en ontspant hij zich met hardlopen of Netflix, afhankelijk van zijn stemming.

Artikelen geschreven door Henk-Jan Buist

1x1 pixel