Henk-Jan Buist

Henk-Jan Buist

Eind jaren 80 vernielde Henk-Jan zijn eerste pc toen hij een DOS-spelletje wilde spelen, het OS per ongeluk overschreef en halverwege de installatie in paniek de stekker uit het systeem trok. Ter verdediging voert hij graag aan dat hij toen nog maar 9 jaar oud was en nóg onwetender dan nu. Hij heeft sindsdien een haat-liefde-verhouding met de machines die hij iets te goed leerde kennen, terwijl normale kinderen buiten speelden.

In zijn latere loopbaan als systeembeheerder heeft hij pc's opgeblazen, racks zien omvallen en bij een pijnlijk incident raakte hij zijn favoriete t-shirt kwijt aan een weerbarstige bracket. Na een paar omzwervingen als applicatiebeheerder, en als techschrijver over het nieuwe fenomeen 'smart phone' en het kleine mobiele besturingssysteempje Android, ging hij aan de slag bij IDG.

Bij Webwereld werd hij ten tijde van het Dorifel-incident bij Nederlandse gemeentes de wereld van security ingesleurd en de interesse in die onderwerpen is gebleven. Henk-Jan leert graag over nieuwe technologieën die nog steeds het risico lopen om te floppen of in de nabije toekomst wellicht nog eens groot gaan worden. De lessen daarvan (zowel positief als negatief) lees je voornamelijk terug in achtergrondartikelen op Computerworld.

IT heeft hem een stukje gezonde paranoia bijgebracht én een ietwat afwachtende houding. Het early adopter-schap is hem na enkele pijnlijke missers niet bevallen, dus hij laat anderen graag nieuwe gadgets ontdekken en pikt ze zelf liever pas op als ze al bijna mainstream gaan. Verder is hij een comicfan sinds Uncanny X-Men #190 (a.ka. X-Mannen #48), tekent hij graag (maar te weinig) en ontspant hij zich met hardlopen of Netflix, afhankelijk van zijn stemming.

Artikelen geschreven door Henk-Jan Buist

 • oc13ai49kf11pgy2

  Een jaar na lektober nog altijd actie vereist

  De schrik zat er na Webwerelds lektober vorig jaar goed in - vooral bij de overheid. Een jaar later zijn de gevolgen van de lekactie vooral in de politiek goed merkbaar. Maar er is meer nodig.

  06 okt 2012

 • 3whtsdmr8zyergb6

  Jury Apple-Samsung ging de mist in

  Volgende maand veroordeelt de rechter Samsung tot het betalen van een forse boete. Of niet. Er zijn namelijk twijfels over het juryoordeel. De rechtbank moet nog drie belangrijke beslissingen nemen.

  28 aug 2012

 • 47yzz34uhzhg4qq5

  Apple-overwinning van belang voor Android

  De klinkende overwinning voor Apple in de zaak tegen Samsung, kan gevolgen hebben voor Android. Om te zien wat de uitspraak voor het OS van Google betekent, kijken we inhoudelijk naar de patentclaims.

  27 aug 2012

 • 8jthw4eete24ouk7

  Open source-project maakt zelfgeprinte vuurwapens

  Het machinegeweer dat een wapensmid fabriceerde met een 3D-printer, is nu een open source-project. Defense Distributed wil met 'WikiWapens' vuurwapens in de handen van iedereen stoppen.

  25 aug 2012

 • j922bpwmip99im9m

  Microsoft draaide CP/M de nek om met MS-DOS

  Van wie heeft Bill Gates MS-DOS nu eigenlijk gestolen? De ontstaansgeschiedenis is lang en zit vol met tegenstrijdige berichten van betrokken ontwikkelaars. Een duik in de geschiedenis.

  08 aug 2012

 • obhe8x8ai8gtc8pi

  ASML houdt Wet van Moore in stand

  Chipfabrikanten investeren flink in het Nederlandse ASML. Een nieuwe generatie chipproductieapparaten maakt computerchips kleiner, goedkoper

  06 aug 2012

 • 4t79im1or8a6wa06

  Dataverzekering laat data onverzekerd

  Hackingsverzekeringen dekken gestolen bedrijfsgegevens niet, omdat de materiële waarde van gegevens niet is in te schatten. Verzekeringen vergoeden wel deels de gevolgschade die een hack veroorzaakt.

  03 jul 2012

 • fb51znx5deek1zko

  Baas mag personeel niet zomaar bespieden via gps

  Bedrijven mogen werknemers niet zomaar verplichten om gps op de smartphone aan te zetten zodat ze gevolgd kunnen worden. Ook is het centraal

  27 jun 2012

1x1 pixel