
'Google gaat banneradvertenties aanbieden'
Google gaat zich nog meer manifesteren als advertentienetwerk. Naast tekstadvertenties wordt het ook mogelijk om met geanimeerde banners te adverteren.
Google gaat zich nog meer manifesteren als advertentienetwerk. Naast tekstadvertenties wordt het ook mogelijk om met geanimeerde banners te adverteren.

'Google gaat banneradvertenties aanbieden'
Google gaat zich nog meer manifesteren als advertentienetwerk. Naast tekstadvertenties wordt het ook mogelijk om met geanimeerde banners te adverteren.
Het internetbedrijf kondigt naar verluidt maandag aan dat gebruikers met banners kunnen adverteren, zo meldt CNet. Gebruikers kunnen ook aangeven op welke sites ze willen adverteren. Op de zoekpagina's van Google blijven echter alleen relevante tekstadvertenties verschijnen.
Adverteerders moeten tegen elkaar opbieden bij het kosten per impressie-tarief. Daarbij wordt uitgegaan van het aantal mensen dat een advertentie te zien krijgt, niet het aantal keren dat erop is geklikt. Bij de huidige tekstadvertenties wordt nog gewerkt met het kosten-per-klik-model.
Het idee om banners te gaan verkopen, komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar mei was er ook al sprake van dat er achter de schermen aan dit concept werd gewerkt.
Met de verruiming van de advertentiemogelijkheden wordt Google mogelijk een grote concurrent van partijen als DoubleClick, 24/7 Media en Falk AG.
Google is voor een groot deel afhankelijk van advertenties. In het afgelopen kwartaal bedroeg de omzet van het bedrijf 1,3 miljard dollar. Dat is 93 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2004. Via het Adsense-programma kwam 584 miljoen dollar binnen, 47 procent van de totale omzet. De winst steeg in een jaar tijd van 64 miljoen tot 369 miljoen dollar.
piet:prachtig: wat niet kan op google is wel goed voor andere sites! ook google blijkt gewoon een bedrijf ipv de wereldverbeteraars zoals ze zichzelf gemarket hebben....
Mark:Goede ontwikkeling, komt er in die sector ook weer eens wat beweging. Even over DoubleClick, die handelen volgens mij alleen nog maar ad-server technologie en verkopen zelf geen advertenties meer. Die activiteiten zijn naar mijn mening overgegaan naar AdLink.
Erik Geurts:Het is al vele maanden mogelijk om via Google AdWords en AdSense (al dan niet geanimeerde) banneradvertenties te vertonen.
Wat welk nieuw is zijn de zogenaamde Sitegerichte advertenties. Adverteerders kunnen daarmee rechtstreeks aangeven dat ze op een specifieke site willen adverteren. Ook nieuw is dat de website-eigenaren betaald kunnen krijgen voor vertoning van de banners (tekst of beeld), ook als daar niet op geklikt wordt. En het laatste belangrijke nieuwtje is de introductie van Flash-banners (die overigens niet groter dan 50K mogen zijn).
pb:Zodra Google zo'n site wordt waar je gebombardeerd wordt met pop-ups, knipperende banners en audio, zal het snel bergafwaards kunnen gaan met ze.
Ivo:Volgens mij bestaat deze mogelijkheid al zeker een jaar lang bij Google?
alwin:Als google dan maar niet zo'n razenddrukke site als webwereld word, met al die flikkerende reclameboodschappen :p
De Duivel:Wanneer gaan ze de inhoud van mijn mailbox eigenlijk verkopen (niet dat er veel bijzonders instaat)?
Peter Koopman:Dom, dom, dom!
Ik had de Google advertenties niet in de adblocker staan omdat ze niet zo schreeuwerig waren. Maar als Google nu ook begint met flash en animated gif dan verdwijnen ze ook achter de muur.
Als de advertentie afleid van de content, dan heeft het in mijn ogen geen bestaansrecht.
Reageer
Preview