
Sun-grid binnen een week in de lucht
Sun staat klaar om volgende week, na jarenlange vertraging, zijn computing grid te introduceren.
Sun staat klaar om volgende week, na jarenlange vertraging, zijn computing grid te introduceren.

Sun-grid binnen een week in de lucht
Sun staat klaar om volgende week, na jarenlange vertraging, zijn computing grid te introduceren.
Hoewel nog niet precies duidelijk is hoe Sun de toegang tot het grid gaat regelen, lijkt het zeer waarschijnlijk dat bedrijven — tegen betaling via Paypal — toegang zullen krijgen tot een webportaal en aldaar gebruik kunnen maken van elders ondergebrachte cpu-krachten.
Bekend is al dat de grid-dienst 1 dollar per cpu per uur gaat kosten. Een minimum-inzet is er niet: "Eén dollar is al voldoende", zo meldt Sun.
"Het ziet er naar uit dat Sun klaar is voor het grote publiek", stelt Jonathan Eunice, analist bij onderzoeksbureau Illuminata. "Het moeilijkste nu is om de interface draaiende te krijgen."
Sun had het grid begin 2005 al van de grond willen krijgen, maar moest de introductie — door problemen met de ontwikkeling en de veiligheid — steeds voor zich uitschuiven. Enkele weken geleden maakte Sun nog bekend dat het op last van de Amerikaanse overheid enkele ingrijpende veranderingen heeft moeten doorvoeren. Zo zouden bepaalde landen geen toegang meer hebben tot het grid en moest een mechanisme worden ingebouwd om nieuwe gebruikers te screenen.
Eunice is, ondanks de op handen zijnde lancering, nog altijd skeptisch. Volgens hem heeft Sun met de aanhoudende vertragingen zijn geloofwaardigheid verspeeld. "Sun heeft het grid meerdere keren aangekondigd, maar kon steeds niet leveren." Ook zouden veel bedrijven teveel vasthouden aan hun traditionele manier van werken, hetgeen een mogelijk succes van het grid in de weg staat.
Sun biedt al langer grid-diensten voor bedrijven aan, maar deze worden alleen onder bedrijfscontracten — en via de gebruikelijke verkoopkanalen — aangeboden.
Het nieuwe grid zal wereldwijd toegankelijk zijn, maar wordt eerst uitgerold in de Verenigde Staten. Groot-Brittannië volgt binnen zes maanden. Besprekingen met Azië en 'andere landen in Europa' zouden al lopen, aldus Sun.
@ Sandertje89: Een grid is eigenlijk een netwerk van computers, die als 1 computer functioneren om dingen uit te rekenen.
Zie ook Wikipedia: [Link]
@ AWACSone: volgens mij is het grid vooral bedoelt als mini supercomputer. Niet zozeer als (spam)server, die er al genoeg zijn..
grid computing is wat seti al tijden deedt. Computers die op internet zitten en een programma draaien dat overtollig (niet gebruikte) cpu kracht gebruikt om dingen door te rekenen. De pc draait het programma en krijgt via internet een calculatie unit en vervolgends data paketen. Met de data doet het programma het e.e.a. en stuurt de resultaten weer terug naar de server. Is dus wat een multi processor / super computer ook doet maar dan via een wan omgeving ipv een computer ruimte. Het lijkt er op dat sun dus her en der pc's heeft staan en dat daar op gerekent kan gaan worden voor derden. Waarom je zo moeilijk zou doen als je net zo goed al die pc's in een gebouw kan stoppen en sneller en goedkooper met elkaar kunnen netwerken zie ik zo even niet. En dus ook net zo goed een supercomputer kan runnen.
Wat is een grid:P? Ben ik nu zo dom dat ik dat niet weet? Wat is een grid:P? Ben ik nu zo dom dat ik dat niet weet?
dit is feite waar we heen gaan, geen pc meer, geen harde schijf meer, mischien nog wel geheugen..
GRID is in feite een optische glasvezel verbinding van je huis naar de Super-Server die alles doet ..
voordeel is:
je maakt gebruik van nieuwste technieken, backups is ook verleden tijd, en je kan daar waar je inlogd over al je data beschikken.
Wat is een grid:P? Ben ik nu zo dom dat ik dat niet weet?
Straks gaan spammers nog een grid huren. Krijg je niet alleen veel spam, maar leggen ze daarna ook nog even je netwerk of server plat als cadeau...
Ik snap Sun niet.
Waarom doen ze niet wat andere bedrijven al jaren doen?
Zet de apparatuur gewoon buiten de US.
Op deze manier verkopen tegenwoordig de Japanners supercomputers aan Amerikaanse bedrijven.
En om de 100% importheffing te omzeilen blijven die machines gewoon in Japan en kunnen de bedrijven er via het internet bij.
Dit trouwens tot groot verdriet van diverse supercomputerfabrikanten in de US zelf.
Zelfs IBM ontwikkelt z'n supercomputers niet meer in de US maar in Duitsland.
Reageer
Preview