
'Nederlands internetgebruik met 8 procent gestegen'
Steeds meer Nederlanders maken gebruik van internet en ook doen ze dat steeds langer. In een jaar tijd is het internetgebruik met 8 procent toegenomen.
Steeds meer Nederlanders maken gebruik van internet en ook doen ze dat steeds langer. In een jaar tijd is het internetgebruik met 8 procent toegenomen.

'Nederlands internetgebruik met 8 procent gestegen'
Steeds meer Nederlanders maken gebruik van internet en ook doen ze dat steeds langer. In een jaar tijd is het internetgebruik met 8 procent toegenomen.
In de eerste helft van dit jaar maakten 10,9 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder gebruik van internet. Dat is 600.000 meer dan een jaar eerder. Daarmee maakt in totaal 81 procent van de bevolking van 13 jaar en ouder gebruik van internet. Dit blijkt uit cijfers van het Establishment Survey van de Stichting Internet Reclame (STIR).
Uit het onderzoek blijkt verder dat de tijd die Nederlanders op internet doorbrengen, is gestegen van 7,8 uur per week tot 7,9 uur per week. In totaal betekent dit dat er voor bijna 87 miljoen uur per week op internet wordt gesurft. Een jaar eerder was dit nog 80 miljoen uur, aldus de STIR. Op basis hiervan concludeert de STIR dat de internetconsumptie in een jaar tijd met 8 procent is toegenomen.
De stichting heeft overigens niet alleen de internetconsumptie, maar ook de consumptie van andere media in kaart gebracht. Zo blijkt dat de kijktijd naar televisie in een jaar tijd met 4 procent is gedaald. Het aantal uren dat er naar de radio wordt geluisterd is daarentegen met 3 procent toegenomen.
De STIR komt daarom tot de conclusie dat de gemiddelde tijd die Nederlanders besteden aan mediaconsumptie, gelijk is gebleven op ongeveer 52 uur per week. Dat komt neer op bijna 7,5 uur per dag. Radio neemt daarvan met 43 procent het grootste deel voor zijn rekening.
Die mensen zijn meestal op reis, hebben zelf ook een verbinding.
na 18:00 is er nog niks op te hoor.
Ja, tientallen dansprogramma's op wat voor een ondergrond dan ook. Idiots in welke vorm dan ook of een CSI in een grote stad of voor een legeronderdeel van de USA.
Elk programma lijkt op elkaar en als je er 1 gezien hebt, ken je ze allemaal.
internet = ip
voip
En internet via de telefoon, is dat dan bellen of internet, en als je nou via je mobi en frin belt, is dat dan weer internet :-)
Het internet gebruik in Nederland licht waarschijnlijk nog wel hoger. Wat niet is meegenomen zijn alle "illegale" internet verbindingen.
Via onbeveiligde WiFi verbindingen word er ook inmens veel gebruik gemaakt van het internet.
Het gaat simpelweg om de "connectie " of je nou radio luisterd, gamed, porneaux kijkt etc..
Nou ja dat is inderdaad de afweging. Maar nogmaals, dat is zoals IK er tegenaan kijk, en dat is zelden de juiste visie ;-)
Als ik in een winkel tmf op een tv zie wil ik me niet hoeven afvragen of ik nou via kabel, via internet of via schotel naar die zender zit te kijken: voor mij is het televisie!
Volgens mij hebben ze het zo gedaan: op internet is op internet, radio is via fm/am, televisie is via de kabel of antenne. Het is dus idd wel zo dat het Internet eigenlijk een multimedia is, en nog meer aan het worden is (radio, tv, telefoon, ...). Daarom denk ik dat het doel van dit onderzoek was om te kijken in hoevere het Internet als multimedia de andere mediakanalen kan verdringen.
Het doel van het marktonderzoek is hierbij van belang. (of eigenlijk preciezer: het doel van de afnemer van het marktonderzoek) Als je een provider bent zou ik zeggen dat je die streams meerekent met internet gebruik, werk je echter bij verslavingszorg doe je er beter aan het als tv kijken te zien.
(en voor de pers is de meest sensationele kop die eruit te wringen is weer van belang)
Wat een onzin minnetje...
het is een heel legitiem punt wat pizza zich daar afvraagt.
zelf kijk ik regelmatig flinke streams, daarvoor zit ik luttele tellen met m'n fikken aan de computer, om daarna lekker op de bank te gaan zitten kijken! ik gebruik op dat moment weliswaar m'n internet verbinding, maar mijn 'activiteit' is toch echt tv kijken, niet 'internetten'. Het probleem met dit soort berichten is dat vrijwel nooit definities worden gegeven. daardoor kun je dus niet weten wat de gegevens precies betekenen.
En wat is dan uitzending gemist ? of de live beelden van de tour de France ?
Moeten we die dan maar bij televisie rekenen ?
Ja dat snap ik; maar als ik via internet naar Slam FM zit te luisteren zou dat meer credit voor radio in het algemeen moeten zijn dan voor internet; vind ik tenminste, omdat het nog steeds wordt uitgezonden door een (van origine) radiostation.
Als je er echter langer over nadenkt kom je bij vragen als "wat vind ik dan van internetradiozenders die alleen via internet uitzenden? Moet je dat meetellen bij internet of bij radio?"
Daarnaast is het inderdaad verdomd lastig te meten.
"Als dat er niet bij in zit kan het percentage nog wel eens flink hoger uitvallen. "
Internet is Internet he. Er staat niet bij wat ze op dat internet doen. Als ze naar de radio luisteren, online zijn voor hun werk, tv kijken, zaken opzoeken, ... . Dit zal natuurlijk wel moeilijk te achterhalen zijn.
Je kan ook tijdens het internetten of computeren (niet altijd) naar de tv kijken m.b.v. een tv kaart.
Internet abonnementen zijn vandaag de dag al voor een redelijk bedrag te krijgen, vanaf 10 euro heb je al een onbeperkte ADSL lijn terwijl in men "begin" jaren rond de 90 gulden moest betalen voor altijd online.
Meestal staat er wel ergens op de achtergrond een radio te spelen terwijl er b.v gesurfd, gemaild of ge-MSN'd wordt. Als daarvan de volledig tijd meegenomen wordt zouden de percentages in totaal meer dan 100 procent moeten zijn :-)
Daarnaast kun je tijdens het internetten naar de radio luisteren. Wat ik mij trouwens afvraag is of er ook rekening wordt gehouden met mensen die via internet naar de radio luisteren. Als dat er niet bij in zit kan het percentage nog wel eens flink hoger uitvallen.
Op internet is altijd wel iets van je interesse te vinden. Op tv is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Zeker voor 18.00 uur is het een en al belspel en telesell. Logisch dat een deel van Nederland zich afkeert van televisie.
Reageer
Preview