
Reorganisatie en stoelendans bij Microsoft
Bij een flinke reorganisatie wordt de afdeling Platforms & Services van Microsoft gesplitst in de onderdelen Windows/Windows Live en Online Services. Topman Kevin Johnson verlaat het bedrijf.
Bij een flinke reorganisatie wordt de afdeling Platforms & Services van Microsoft gesplitst in de onderdelen Windows/Windows Live en Online Services. Topman Kevin Johnson verlaat het bedrijf.

Reorganisatie en stoelendans bij Microsoft
Bij een flinke reorganisatie wordt de afdeling Platforms & Services van Microsoft gesplitst in de onderdelen Windows/Windows Live en Online Services. Topman Kevin Johnson verlaat het bedrijf.
De hoofden van de twee nieuwe bedrijfsonderdelen zullen rechtstreeks verantwoordelijkheid moeten afleggen bij Microsoft-baas Steve Ballmer, zo blijkt uit de aankondiging van Microsoft.
[h]Nieuw hoofd
[/h]
Voortaan zullen Steven Sinofsky, Jon DeVaan en Bill Veghte de nieuwe afdeling Windows/Windows Live leiden. Voor de afdeling Online Services Business zoekt Microsoft nog een nieuw hoofd. Satya Nadella blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Microsofts zoekdiensten, MSN en advertentieplatform, terwijl Brian McAndrews aan het roer staat van de Advertiser & Publisher Solutions Group (APS).
[h]Vertrek Johnson
[/h]
Kevin Johnson, voormalig hoofd van de Platforms & Services-afdeling, zal het bedrijf binnenkort verlaten vertrekken om baas van netwerktechnologiefabrikant Juniper Networks te worden. Hij zal zijn best doen voor een 'soepele overgang' naar de nieuwe situatie, aldus Microsoft. Voor zijn komst naar Microsoft in 1992 was Johnsons onder meer werkzaam bij IBM.
Als hoofd van Windows en Windows Live was Johnson verantwoordelijk voor de online zoek- en advertentiestrategie waarmee Microsoft concurrent Google te lijf wilde gaan. Zo was Johnson nauw betrokken bij de mislukte overnameplannen van Yahoo.
Innovatie en overnames
In een uitgelekte memo legt Ballmer de reorganisatie en het vertrek van Johnson uit aan zijn medewerkers. Hierin weidt de Microsoft-topman ook uit over de aanpak van de aartsrivalen Apple, Google en Yahoo.
Zo moet de achterstand op Google worden ingelopen door eigen innovatie en strategische aankopen op zoekgebied. "We komen met nieuwe ideeën die verdergaan dan een witte pagina met tien blauwe linkjes", aldus Ballmer. Ook zonder de aankoop van Yahoo denkt Ballmer de strijd om zoekresultaten en adverteerders te gaan winnen, met de juiste mensen, technologie en 'slimme investeringen'.
Zeer juist door u opgemerkt, immers: "It takes two too tango !" ;-)
Nog even afgezien van de staat waarin de stoelen verkeren die Steve ooit een keer in zijn kantoor heeft rond lopen smijten, heb ik zo mijn twijfels bij hem over het beheersen van de kunst van het dansen.
Hij lijkt me meer het type danser die regelmatig tegen de andere paren botst of op de tenen gaat staan. Niet echt iemand die de finesses van een gepassioneerde tango beheerst, alhoewel ie vaak het tegendeel roept.
Dit nu is een zeldzaam goede opmerking - wat mij betreft mag die zelfs ingelijst worden - die overgens al (jawel) duizenden jaren lang opgaat !
Om eens behoorlijk ver terug te gaan in de tijd: hoe kon Alexander de Grote met slechts zo'n 40 000 Macedoniers en Grieken het gigantisch grote Persische leger van koning Darius dat bestond uit ruim 250 000 soldaten in zo ongeveer een enkele middag verpletterend verslaan ? (Zie de indrukwekkende film "Alexander" maar eens, die is zover ik weet historisch zeer correct). Zou dit iets met de decadentie en zelfgenoegzaamheid van de toenmalige Persische bestuurders/samenleving te maken hebben gehad - die gewend waren al hun eventuele vijanden af te kopen met scheepsladingen goud - waardoor zij het strijden (op een effectieve manier) compleet verleerd waren geraakt ?
En met de enorme vitaliteit, grote moed en discipline van de Macedonische en Griekse soldaten ? En natuurlijk met de zeer charismatische, (o.a. tactisch) waarlijk briljante leiding van Alexander zelf - die als 1 van de aller-bekwaamste leger-aanvoeders aller tijden beschouwd mag worden. Dat denk ik vast wel !
Heel zeker is dat decadentie (= de verslaving aan exorbitante rijkdom en comfort, zelfgenoegzaamheid en totale luiheid en leegheid van geest) gewoon enorm slecht is voor een mens - keer op keer bewezen door talloze figuren die er aan toegaven en daardoor zichzelf (en hun stad, land, firma of volk) ten gronde hebben gericht... De geschiedenis (b)lijkt zich alweer te herhalen - doordat de mens weigert er lering uit te trekken. Heel, echt heel erg jammer...! Echt een voorbeeld van de "Wet op het Behoud van de Maximale Ellende".
Volgens mij komt geestelijke volwassenheid hier op neer: dat men zichzelf bepaalde beperkingen op kan leggen en men zich daar dan ook echt aan houdt, om aldus zichzelf meester te kunnen blijven. Dat nu hadden de Grieken in de oudheid heel goed begrepen - al schijnt die wijsheid nu zowat vergeten te zijn...
En, ja, zelfdiscipline is (zeker voor relatief jeugdigen) niet zo gemakkelijk, weet ik heel goed, maar het is wel de enige manier om niet tot decadentie te vervallen. Decadentie is vooral een ongelooflijk gebrek aan zelfdiscipline en dus ook aan zelfrespect. IMHO zijn decadente mensen gewoon heel, heel erg zielig...
Zo durf ik ook met zekerheid te stellen dat dhr. steve balmer geestelijk zeer onvolwassen is, blijkens zijn, nu ja, "gedragingen" - al geldt dit evengoed ook voor vrij veel andere zeer machtige, rijke en beroemde mensen... Daarom is het ook zeer "afradenswaardig" om aan hen een voorbeeld te nemen, behalve dan juist als een voorbeeld hoe het niet moet !
Het probleem is dat zodra bepaalde mensen/organisaties/firma's veel te veel geld/macht/status/roem verkrijgen, zij volkomen blase en grenzeloos arrogant worden - en vervolgens zichzelf ervan overtuigen dat de normale (geschiedkundige) wetmatigheden voor hen niet meer opgaan... Yeah, right ! - maar voorlopig is deze Bijbelse wijsheid nog steeds helemaal van toepassing: "Hoogmoed komt voor de val". Al zou ik zelfs willen stellen: "Hoogmoed veroorzaakt de val". Hetgeen zich nu ook bij ms begint af te tekenen. Het werd tijd... ;-)
Daarom is het misschien wel eens goed voor heel de (ICT) wereld, indien ms "is being cut down to size" aangezien ms het op een andere, minder heftige manier toch niet schijnt te willen leren.
Nogmaals: indien ms zich als een gewone, op kwaliteit van de geboden producten/diensten concurerende firma zou (gaan) gedragen, dan zou dat andere ICT-firma's scherp houden en dat is goed voor iedereen - ook voor ms zelf , simpel de werking van een werkelijke vrije markt-economie - waar nu (nog steeds) geen sprake van is door het corrupte gekonkel van ms en hun koppelverkoop, geheime afspraken met hardware-boeren/regeringen (b.v. het g.o.u.d. -project), enz. enz.
Zodra ms zich als firma fatsoenlijk gaat gedragen, dan ben ik zelfs heel blij met hun bestaan - immers: "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd !"
Net even gezocht met live.com. Resultaat: een witte pagina met elf blauwe linkjes!
LOL, ik ben van mening dat Maarten een schoonheidsprijs verdient met deze titel: "Reorganisatie en stoelendans bij Microsoft". :-)
Het Microsoft waarschuwingsbord (gemaakt met de GIMP onder "Linux") oei... bukken!
Hoe langer Ballmer blijft hoe beter eigenlijk...
MS implodeert alleen maar vlugger onder Ballmer!
Wow ... en verder dan deze pretentieuze woorden kwam ie niet ...
Misschien hebben ze last van het verschijnsel dat je bij ieder groot keizerrijk ziet, bij ieder groot bedrijf, bij alles wat succes heeft.
Ze zijn niet gewend aan tegenslag, ze zijn niet gewend om te vechten voor succes, en als het er echt op aan komt, dan falen ze. Het is een vorm van bestuurlijke decadentie.
MS zal door een dal moeten, dan kunnen de vechters binnen het bedrijf zich profileren, en dan krijgt het bedrijf weer een kans, maar het zal nooit meer worden zoals het geweest is.
Ballmer zal moeten vertrekken, dat is zeker.
Misschien was Ballmer net klaar met het herschikken van het meubilair, en vond hij het tijd worden voor positieve actie :-|
De opzet van een portaal pagina is dan ook anders dan van een zoekmachine. Je kan google.com niet vergelijken met msn.com of yahoo.com. Beter is het om die te vergelijken met live.com, dan zie je dat ook daar voor een simpele opzet gekozen is.
Belangrijker is de relevantie van de resultaten. Hoewel live.com niet slecht scoort is Google daar nog steeds beter (hoewel ook Google daar moet oppassen, ik bespeur de laatste tijd meer vervuiling). Ik ben benieuwd met welke ontwikkelingen Microsoft komt. Persoonlijk vind ik het jammer dat de 'infinite scrollbar' niet meer gebruikt wordt. Ik was daardoor toch geneigd verder te kijken dan de eerste 20 resultaten.
Hij snapt het gewoon niet. Google is hier juist groot mee geworden. Bovendien is Google ondertussen natuurlijk oneindig veel méér geworden als een witte pagina met tien blauwe linkjes.
Doet me denken aan een bange puber die zichzelf moed in praat.
Tja, liever een witte pagina met de goede tien blauwe linkjes dan een pagina met twintig groenblauw pulserende reclamelinks die een dialoogvenster doen opspringen met "Door op deze link te klikken verlaat u Microsoft KnapZoek! Weet u zeker dat u dit wilt?" en de antwoorden "Nee" en "Negeer"...
Wat ik vooral eigenaardig vind in dit artikel is dat er VOORAL nergens een resultaat in harde $$$'s vermeld wordt.
Ik lees dan liever een potiger artikel die een kat een kat durf te noemen i.p.v. van deze zeemzoete nikszeggende naloperij.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=aIclmWC5oMSE&refer=exclusive
Mooi, het rommelt al, nu nog een paar kaartjes uit het huis verwijderd worden/weggaan...
Ik weet niet of Balmer dan snapt waar het succes van Google in zit: eenvoud.. Dat is ook de reden dat de portaalpagina's van Yahoo en MSN/Live, mij in ieder geval, niet aan staan.
We kijken er met zijn allen naar uit....
Fijn, Ballmer is weer op dreef :-)
Reageer
Preview