
Prijzencircus drukt eerste omzet Windows 7
Windows 7 is in de eerste week na de release flink meer verkocht dan Vista toentertijd. Dit is dankzij prijsstunten en voorverkoop, waardoor het wel minder oplevert.
Windows 7 is in de eerste week na de release flink meer verkocht dan Vista toentertijd. Dit is dankzij prijsstunten en voorverkoop, waardoor het wel minder oplevert.

Prijzencircus drukt eerste omzet Windows 7
Windows 7 is in de eerste week na de release flink meer verkocht dan Vista toentertijd. Dit is dankzij prijsstunten en voorverkoop, waardoor het wel minder oplevert.
De verkoop van losse exemplaren van het nieuwe besturingssystemen ligt maar liefst 234 procent hoger dan voor voorganger Windows Vista. Dit blijkt uit metingen van marktonderzoeker NPD Group. Die verdriedubbeling betreft de verkoop in de Verenigde Staten.
Promotieacties
Analist Stephen Baker van NPD stelt dat Microsofts promotieacties voor een succesvolle productlancering hebben gezorgd. Hij noemt de vroege voorverkoop tegen lage prijzen, de brede marketingcampagne en de agressieve deals met winkels en pc-leveranciers als sterke aanjagers. "In een trage markt voor losse softwarepakketten heeft Windows 7 toch een groot aantal klanten naar de softwareschappen van winkels gebracht."
Deze metingen betreffen dus niet de verkoop van Windows 7 op nieuwe pc's, maar onder de kortingsacties bevindt zich bijvoorbeeld ook een losse Windows 7-installatie bij aanschaf van een Windows 7-pc. Die bijkomende licentie geldt dan weer wel als losse verkoop. De komst van de nieuwe versie heeft wel een piek van 95 procent in de verkoop van nieuwe pc's opgeleverd. Bij de lancering van Vista bedroeg die piek echter 170 procent.
Op nieuwe pc
De graadmeter voor het succes van de Windows-verkoop is toch de levering op nieuwe pc's. Dat is immers het gros van de markt. "Mensen kopen geen besturingssystemen, ze kopen computers met besturingssystemen erop", zegt ook Microsoft-ceo Steve Ballmer.
NPD-analist Baker verklaart dat Vista op dat vlak een voordeel had. "De verkoop van pc's met oudere besturingssystemen, XP en Vista, was goed voor 20 procent van de verkoop ten tijde van de Windows 7-lancering. In de eerste week na de release van Vista was dat slechts 6 procent." De uitfasering van de voorgangers is bij Vista dus eerder en strikter ingezet.
Claims
Ballmer claimt dat de Windows 7-verkoop fantastisch loopt. Ballmer zei dit niet alleen op een bijeenkomst in Japan, maar had het ook specifiek en alleen over de verkoop in dat land. De ceo gaf daarbij geen getallen, laat staan vergelijkingen met zijn voorgaande besturingssystemen. Microsoft heeft dergelijke optimistische geluiden ook laten horen bij de lancering van Vista.
WTF ik reageer op een artikel van een jaar oud. Hoe kan dat zo ineens?!
Faalt bij installatie. Nog steeds niet geïnstalleerd.
Volgens mij is het slimmer een computer te kopen met Windows en zijn meuk en vervolgens de EULA te weigeren, om daarna contact op te nemen met de OEM en je geld terug te vragen voor Windows. Dan heb je én een goedkopere computer dan als je het zonder OS koopt (als wat jij beweerd waar is) én je hebt nog geld toegekregen ook!
Het belachelijke is dat de OEM regelt of (en hoe) je je geld voor Windows terug kunt krijgen terwijl de licentieovereenkomst met Microsoft is.
Betreffende deel uit de EULA van Windows 7 Ultimate Dutch (is hetzelfde als in de algemeen beschikbare Windows 7 Home Premium):
gaat met de voorwaarden, mag u de software niet gebruiken. U dient in dat geval contact op
te nemen met de fabrikant of installateur om te informeren naar het gehanteerde
retourenbeleid. U dient zich te houden aan het beleid. Dit kan uw rechten beperken of
vereisen dat u het volledige systeem waarop de software is geïnstalleerd retourneert.
Mocht ik nog een keer een computer nodig hebben, dan ga ik er voor zorgen dat ik het de OEM laat weten dat ik iets anders wil hebben. Ik blijf gewoon net zo lang zeuren tot ik geld zie. Desnoods verkopen ze Linux ook met een hoop reclame meuk om het nog goedkoper te maken, ik doe toch meteen een clean install.
Overigens verbaast het me niet dat Windows 7 stijgt. Het is niet alsof consumenten een duidelijke keuze hebben in een winkel met computers. Maar goed, bandenmakers zullen ook zeggen dat banden goed verkocht worden, terwijl er op elke auto vier zitten. Met andere woorden; niet verwonderlijk, maar logisch.
Zoals morgen. OpenSUSE 11.2 ;) Je kan natuurlijk ook wachten op Windows 8, want dat zet alles wat we tot nu toe kenden in de schaduw. :D
Hoezo daar gaat het toch niet over. Ik meld toch ook niet dat ik vandaag weer lekker gefietst heb.
Valt wel mee de HP DesignJet 1050C wordt perfect ondersteund.
Dus ik houd het op uit de duim gezogen, zolang hij geen merk en model wil geven.
Weet ik niet. Heb ze rechtstreeks van M$. Maar bij het officecenter liggen ze al voor 199 euro voor de pro en 219 voor de ultimate. Is dus ook al veel goedkoper dan je genoemde 308 euro.
Nee mijn camera wil niet werken met de lvs driver. Een andere logitech webcam wel. Dus deels een goede oplossing. 1 pc hoef ik dus de camera niet te vervangen. De andere wel.
hmm..... krijg hem toch echt niet aan de praat.....
Via update komt ook niks binnen.
Maar je hebt me wel op een andere link gezet.
[Link]
die ga ik nu proberen.
aldus onze linux loekie ;)
dan schakel je de indexeren uit ;)
[Link]
er schijnt toch een driver te zijn in je windows update, moet je maar even kijken op het window 7 forum
[Link]
After I have restore my Windows 7 to a previous restore point, I found that the Windows Update have found an optional QCPro 5000 drivers for installation ! I installed it from Windows Update and it "seems" to be ok. Since the driver did not come with the Logitec Vid software, so I cannot verify whether the WebCam driver is working properly.
snap niet dat je commentaar moet geven, als hij dik tevreden is :S
weet niet of je hier wat aan heb
staat wel de nieuwe cam software voor w7
Logitech Webcam Software (LWS) with Vid 1.1
[Link]
Maar die doet het hier op mijn PC vast niet.
nou collega, misschien dan een idee om eens een wat recenter OS te installeren ;)
maar dat gaat voor Ubuntu ook op.. prober maar eens een usb N kaart te installeren met daarop een ralink chip. Drama..
Vista SP1, sp2 ... gratis...
Dat zou ik zo niet durven stellen. A0 plotters en scanners zijn schaars genoeg om ondersteuningsproblemen te kunnen verwachten helaas.
Je zou dus NOOIT een oem versie van Windows los kopen? Ook al gedoogd Microsoft deze, in principe illegale, handeling?
Nu ik er over nadenk... Het zou me niet verbazen. :)
Dat zei je inderdaad. En ergens ben ik het ook nog wel met je eens. De algehele consensus is wel dat Microsoft duidelijk de betere partij was met marketing ten tijde van de strijd tussen Windows 95 en OS/2 Warp. Ook Windows XP hebben ze goed in de markt gezet. Maar de afgelopen jaren lijkt de marketing wat roestplekjes gekregen te hebben.
Gelukkig heeft Microsoft een enorme schare trouwe gebruikers, dus veel last zullen ze er verder niet van hebben denk ik.
Ik zei marketing, dat is niet hetzelfde als verkoop (dat is sales). En als Microsoft fan vind ik de marketing van Apple bijvoorbeeld een stuk beter dan die van Microsoft. Microsoft heeft altijd moeite de goede toon te vinden, het wordt altijd te glad of te goedkoop.
Dat klopt, maar de gangbare opvatting lijkt te zijn dat de enige verklaarbare reden hiervoor is dat Microsoft dwangmiddelen gebruikt om OEM's daartoe te forceren. Nu zit ik zelf niet in de hardwarebusiness dus ik kan dit niet uit eerste hand weten, maar als ik de pers volg krijg ik het toch idee dat er tegenwoordig niet heel veel ruimte meer bestaat voor de monopoliespelletjes uit het verleden. Volgens mij is het prijsbeleid voor Windows helemaal gereguleerd. Ze kunnen misschien nog een beetje sturen via gezamelijke marketingacties, maar ze mogen exclusiviteit niet meer bestraffen/belonen. En de OEM's zijn intussen ook geen kleine jongens meer.
Ik denk dat het éénvormige aanbod te maken heeft met het ontbreken van een echt goed alternatief: alleen Apple heeft een oplossing die werkt, maar daaraan kunnen OEM's niet meedoen. Linux is leuk, je ziet alle OEM's dit ook proberen, maar het werkt uiteindelijk toch niet voor hen, want ze stoppen er na een tijdje weer mee. Dat is niet leuk voor de markt, maar ik vermoed dat dit uiteindelijk vooral aan de productkwaliteiten (met name de totale kosten die een OEM ervoor moet maken, inclusief ontwikkeling van de "Out Of Box experience", user support en geschikte hardware keuzes) ligt.
Ik ben ook voor grotere diversiteit in de markt, maar ik denk dat daarvoor de alternatieven gewoon beter moeten worden.
Maar goed, als je wilt geloven dat Linux gelijkwaardig is aan Windows en (gezien het prijsverschil met "gratis") er DUS een andere reden moet zijn dat OEM's Windows installeren en "Microsoft belasting" afdragen, be my guest.
Home Premium is voordeliger (hebt dan niet de Win XP modus en Bitlocker).
Maar bestellen in Amerika en laten shippen naar Europa is mij nog niet niet gelukt qua software.
Via welke US webwinkel doe jij dit dan?
Nee natuurlijk moet je dat niet doen, vandaar de knipoog.
Jeetje, je gaat toch geen ander OS kiezen omdat bepaalde hardware het niet doet. Dan blijf je switchen. Je kan beter hardware kopen van een fabrikant die wel open is. Dit is tegenwoordig geen issue meer.
Dat zogenoemde plotter probleem is de duim gezogen. Dit is niet de eerste keer dat dit is gepost. Nog steeds niet gehoord om welk merk en wat voor model het gaat!
Waarschijnlijk wordt het een meerprijs, maar dat schijnen een hoop mensen niet te snappen.
Niet vanwege extra moeite van de leverancier, maar omdat de kickbacks ook verrekend moeten worden. En die zijn hoger dan de licentie.
Maar goed, begrijp je frustratie.
Even een kwinkslag naar mijn vaste 'min'naars, geef voortaan ook even aan waarom je van mening bent dat je een min moet uitdelen ;-)
Dat zegt namelijk veel meer dan je wijsvinger naar mij opsteken :-)
@redactie webwereld: wanneer slopen jullie het +/- systeem nu eens? Het werkt alleen maar 'irritatie' in de hand of laat per reactie zien wie er voor of tegen is geweest. Dan heb je pas echt de poppen aan het dansen :-o
Geef je nu zelf niet de grote tekortkoming van Linux als OS aan?
Men ziet door de bomen het bos niet meer. Als je hardware hebt welke onder bijvoorbeeld Mandriva, Redhat of Open Suze niet aan de praat te krijgen is, Moet je dan doorgaan met het een voor een testen van alle Linux versies om te achterhalen welke versie wel de juiste drivers in zich heeft?
Lijkt mij dan een gebed zonder einde.
Dan is het toch niet raar dat iemand er voor kiest om een OS te kiezen dat de betreffende randapparatuur wel zonder meer ondersteund?
1) Ik wil absoluut geen zaken doen met een firma die linux een kanker gezwel noemt.
Heb je ook de context meegekregen, waarom Steve Ballmer die uitspraak deed? Lees het webwereld artikeltje nog eens een keer?
Rare aanname. Als je een Apple met OSX koopt of een Linux versie download telt dat toch ook mee voor het aantal in de markt gebrachte produkten.
Er zijn anders zat Linux en Apple gebruikers die een MS OS als tweede OS (al dan niet in de vorm van dual boot) op hun systeem installeren. Lijkt mij dat dat niet voor niets gebeurt. Ergens moet er dan toch iets met hun eigen systeem niet gedaan kunnen worden, wat met een MS OS wel gaat.
Als een stuk hardware van je computer defect raakt en je hebt een ander OS geinstalleerd, mag en kan de verkopende partij je nooit verkopen dat je garantie daardoor vervallen is.
Zou dan ook betekenen dat als ik bijvoorbeeld een PC aanschaf met daarop de basis versie van W7 en ik upgrade dat naar ultimate, dat de garantie ook zou kunnen komen te vervallen.
Van mij zou dat € 5,00 mogen zijn. Toen bijvoorbeeld Hitman Pro op de markt kwam, wat donatie software was, heb ik, nadat bleek dat het pakket perfect werkte, direct een bedrag geschonken. Waarom het goede werk niet ondersteunen. Zou dat op zeker ook voor de FSF doen, gewoon omdat ze goed werk verrichten.
Maar, het is jouw goed recht om software wel of niet te gebruiken, of dat nu een gewoon programma of een OS is.
Goh, waar ken ik dat van... Vervang het woord "Vista" eens door Linux.
Het is dus geen gore leugen zoals hierboven verondersteld wordt.
Ben gewoon iemand die absoluut tegen iedere vorm van illegaliteit is. Voor mij maakt het dan niets uit of het gaat om illegale versies van een OS, kantoorsoftware, muziek of video.
Bedrijven spenderen klauwenvol met geld om hun produkten aan de man te kunnen brengen en naar mijn bescheiden mening moet je je gewoon houden aan de overeenkomst die je met een verkopende partij sluit.
MS biedt vaak de mogelijkheid om een pakket te proberen. Maak daar dan ook altijd grif gebruik van.
Misschien omdat het voor de meeste mensen voldoet. Misschien omdat die mensen geen zin hebben in iets nieuws. Misschien omdat de uitspraak: 'If it ain't broke, don't fix it'. Misschien omdat ze bang zijn dat hun hard- of software niet meer werkt.
Grappig, nu ik er over nadenk. Volgens veel fans is dat ook de reden dat Linux niet doorbreekt. :D
Accepteer het nu gewoon maar. Windows XP is de grootste concurrent van Microsoft op desktop gebied.
Vista bracht in hoofdmoot alleen fluf en meer resource honger. Windows 7 heeft volgens sommige experts wat minder honger, maar voor 'Jan met de Pet' is het nog steeds meer fluf. Microsoft zal toch met overtuigende vernieuwende features moeten komen. En dan bedoel ik niet vette vingers op je scherm.
Maar goed. Ik ga er van uit dat deze versie wel gaat aanslaan. Wat kan je anders als de stekker uit XP getrokken wordt.
Om te beginnen betwijfel ik of de oem deals zoveel opleveren dat hierdoor een negatieve prijs ontstaat. Wel is het zo doordat de deal voor alle pc's gesloten word er in totaal een lagere prijs ontstaat. Dit word nog eens versterkt doordat de uitlevering vereenvoudigd kan worden omdat alles op de zelfde wijzen uitgeleverd word.
Maar wat mij betreft is de prijs niet eens het belangrijkste argument. Er zijn diverse principiële reden waarom dit geen oplossing is:
1) Ik wil absoluut geen zaken doen met een firma die linux een kanker gezwel noemt.
2) Ik wil niet mee werken aan de dominante markt positie van Microsoft Windows (en zodra ik die licentie koop telt hij wel mee).
3) Verder blijft vervolgens de vraag over hoe de winkel met de garantie om gaat.
Wat dat betreft zou ik graag de vraag om draaien. Hoe zou jij het vinden als alle PC fabrikanten besluiten voor iedere verkochte PC 0.5 € af te dragen aan de fsf?
legaal mag het inderdaad niet
Maar doe je het voor jezelf gaat Apple niet achter je aan
Te veel moeite waarschijnlijk
Kan me voorstellen dat je het fijn vindt, als het laatste succes al weer 8 jaar geleden is.
sorry, mijn teil is al vol
Hij is echt wel goedkoper dan 308 euro uit te halen. Bovendien kun je hem via internet ook in amerika bestellen. Aangezien het de ultimate is, is hij zo om te zetten naar het Nederlands.
Bij mij werkten 3 onderdelen in de hardware niet meer. 2 zullen wel worden opgelost omdat men nog bezig is met de software daarvoor. Maar 1, mijn webcam zal nooit meer werken omdat logitech daar niets meer aan zal doen. Dat is dus toch weer 90 euro uitgeven voor een vergelijkbare zelfde webcam om weer te kunnen video chatten. Wat ik niet begrijp is waarom men die drivers niet doet updaten w7 en vista liggen zo dicht bij elkaar wat structuur betreft dat dit relatief een kleine investering kost. Maar men vangt liever weer geld door de verkoop van een nieuwe webcam. Je zult begrijpen dat dit geen logitech meer wordt.
Ik heb dan nog het geluk dat ik een vrij recent moederbord heb, waardoor de meeste drivers (muv de wlan) beschikbaar waren voor win7. Maar je zou dan toch maar weer een pc hebben van zo'n 4 jaar oud.
Oow ja de videokaart had ook geen nieuwe drivers maar die werd herkend door windows7. En dit was dus ook een vrij nieuwe PCI Express kaart van Asus (EAX1650).
Ze kunnen wel altijd vol bravoure doen over een nieuw besturingssysteem, maar er is altijd weer gedonder als je niet ook meteen nieuwe hardware koopt. En dan wordt zo'n upgrade toch erg kostbaar en al helemaal in deze tijd.
Wat ik wel erg prettig vind is dat er nu een heleboel brandsoftware in het besturingssysteem zit. Hierdoor heb je een draak van een programma als Nero niet meer nodig. Sinds versie 8 en 9 van Nero is het wel zo zwaar systeem belastend dat ik blij ben daarvan af te zijn. Nu kun je met de ingebakken software en een freeware programma als imgburn of een shareware als AVS Disc creator makkelijk uit de voeten en weer gewoon video, muziek en data dvd's/cd's maken. Ik ben blij dat ik Nero eindelijk vaarwel kan zeggen. (had trouwens ook al eerder gekund als ik beter had gezocht naar die alternatieven).
Al met al zie ik een heleboel positieve dingen in windows 7, maar wees er dus op bedacht dat er hardware zal zijn die niet meer werkt en realiseer je dat als de hardware leverancier de drivers niet doet updaten dat je die moet vervangen.
Coucou collega,
Jij geloofde natuurlijk noooooit in de massavernietigingswapens in Irak. Achteraf kijk je een koe in z'n k.nt.
Je herhaalt jezelf met de stormachtige groei van W7. Datzelfde heb je beweerd over Vista, ga maar diep terug in je herinnering, maar dat kwam ondanks je diepe wens niet uit.
Overigens denk ik dat W7 wel een succes zal worden ondanks jou, omdat:
1. XP wel zijn laatste tijd gehad heeft, mensen zijn het beu.
2. Vista wel overgeslagen kan worden, want voegt niets toe.
3. De systeembouwers nog steeds commissie krijgen van Microsoft
4. En we nou wel eens iets nieuws willen, met onze gesponsorde hardware.
Weet je, collega, ik gebruik Vista. Geen enkel probleem. Wel af en toe Wifi problemen, soit details. Ook opstarten gaat redelijk snel. Dat heb je al eens gemeten, dacht ik. Alleen nadat mn desktop vrij snel verschenen is (Ongeveer na 1 minuut), kan ik zeker een minuut niks echt doen, de harde schijf staat als een gek te ratelen en niks reageert. W7 is wat dat betreft nog niet echt beter. Heb de Vista RC1.
mvg
Jij hebt mijn vraag nog niet beantwoord, dus ligt het voor de hand te denken dat je gewoon lieg.
Je verhaal over een intranet zonder virussen deugt ook niet. Tenzij bij alle machines die deel uitmaken van het intranet alle cdrom´s en USB poorten er uit zijn gesloopt. O ja en natuurlijk koop je voor elke klant een nieuwe stick om te kunnen uitwisselen en die ga je met de post opsturen want je hebt geen internet verbinding....
En zo heeft iedereen zijn eigen prioriteiten, ik kan tegen mijn klanten nu eenmaal niet zeggen, sorry de afdrukken zijn bagger maar ik krijg wel 60 euro van u voor deze baggerafdrukken. Waar het omgaat is heel simpel mijn klanten vragen kwaliteit en niets anders, want ze hebben geen Boodschap aan hoe ik het erop krijg als het er maar goed uitziet, of ik dat doe onder Windows Linux van mijn part ouderwetse Basic is van geeen belang. Nu leveren de fabrikanten de cd's wel bij en bij linux is er niets bij omdat men niets kan ontwikkelen, maar ik heb alleen belang bij een OS dat mijn job goed doet en hoe leuk het allemaal ook mag werken onder linux, als je kwaliteit wil printen met afgeregelde kleurprofielen voor scanners, camera's, printers en monitors dan moet je gewoon niet bij Linux wezen en daar trek ik de streep. Met virussen heb ik niets te maken omdat die machines waar ik mee werk alleen op een intranet staan en niet met internet verbonden zijn, dat is alleen deze machine.
En als je dan toch losse flodders wilt afschieten, dan weet ik er ook nog wel een.
Linux update 0 euro ;-)
Mac update kost duiten
MS update kost duiten
geen commentaar (al slaat dat als een tang op een varken)
Mag ik zo vrij zijn?
Een zieke en volledig ten onrechte gemaakte opmerking, tenzij je natuurlijk bronvermeldingen weet.
Dacht je nu echt dat MS daar de vingers aan zou willen branden?
Probleem ligt eerder bij Mozilla dan bij MS. De FireFox makers hebben toch ruimschoots de tijd gehad om het produkt op W7 te testen (toch?).
En is dat een verkeerde insteek?
Alle grote Printer leveranciers verkopen tegen dumpprijzen hun printers met 'probeerversies' van hun patronen.
Na de aanschaf mag je naar de winkel om tegen de hoofdprijs echte cartridges aan te schaffen.
Wist je dat printerinkt duurder dan goud is?
Zullen de Apple stores bijvoorbeeld ook niet dik verdienen aan het feit dat iPhones, iTouch devices, en Apple laptops voorzien zijn van batterijen die door de gebruiker niet zelf te vervangen zijn?
Elk bedrijf bedenkt een concept en dat concept werkt of het werkt niet.
Zowel MS, Apple, HP, Dell en noem maar op hebben dit soort concepten en het werkt.
Maar daar ondervindt jij, als gebruiker die een Linux versie op een PC zou willen installeren toch geen direct nadelige gevolgen van? PC is goedkoper, omdat er bagger op zit van derde partijen en omdat de OEM wellicht duiten toebedeeld kreeg van MS om Windows te installeren. Het is de OEM die besluit om dat wel of niet te doen en het is de OEM die de prijs bepaald van het stuk hardware.
Geniet ervan, koop je PC en installeer Linux. Dat is jouw goedrecht toch?
Het kost je geen extra tijd, zoals ik al eerder aangaf, want ook op een 'kale' PC moet je de HD eerst voor Linux prepareren.
EULA geeft duidelijk aan dat OSX aan mag worden gebruikt op Apple Hardware.
Punt 2 van de overeenkomst geeft aan dat de software gebruikt mag worden op ieder apparaat wat als Apple bestempeld mag worden.
Allemachtig, zitten jullie dan in een ontkenningsfase?
Ook voor hobby doeleinden geldt dus dat OSX niet op een geprepareerde PC, tenzij daar een apple logo'tje op staat, gebruikt mag worden.
BV EULA LEOPARD (zie punt 2)
Ik kijk door de bril van iemand die graag een virusvrij systeem gebruikt zonder gebruik te maken van een vertragende virusscanner en zonder dat ik na een half jaar het os opnieuw moet installeren omdat het steeds trager wordt, wat geen enkel probleem is met Linux maar absoluut onmogelijk met welke windows versie dan ook (en reken maar dat ik al vanaf windows 3.11, win95, 2000 etc etc heb geprobeerd), maar tot aan de dag van vandaag lukt dat voor geen meter onder het zo geroemde windows...
... aldus onze microsoft medewerker.
Hmm... ik zou er van maken:
"tja maar windows 7 is ook gewoon een goed product in vergelijking met vista..."
Is dat waar? Worden ze out-of-the-box herkend of levert de producent er cd's met drivers bij?
Ofwel is het een verworvenheid van Microsoft en Windows dat je hardware werkt, of die van je hardware-producent? En daaraan gekoppeld, is het de schuld van Linux dat het daar niet werkt? Of speelt er ook een stukje desinteresse van een producent mee?
Ik denk namelijk het laatste.
Maar goed, dat terzijde. Als je hardware hebt waar de leverancier geen drivers voor wil maken voor je os, dan heb je twee opties. Je kiest een andere leverancier, of je kiest het pad dat de leverancier voor je kiest.
Welke van de 295 linux´en heb je al geprobeerd ;-)
Wie is de fabrikant en welk type?
mac osx upgrade (snow_leopard) 29 euro :-)
windows 7 upgrade ultimate 308 euro :-(
geen commentaar
Grappig, Cyberdata geeft aan dat W7 ultimate met best een hoop hardware niet overweg kan omdat er geen drivers voor zijn. En jij geeft aan dat je met Ubuntu nergens een probleem mee hebt, terwijl de fabrikanten zich niet bepaald druk maken om Linux-drivers te leveren.
Zelf draai ik ook met veel plezier Ubuntu, nu al een jaar of drie. Geen erg veeleisende PC-gebruiker, maar ja, hoeveel zijn dat er wel?
Zal wel een feature zijn om het browserkeuzescherm te compenseren.
Hiermee geef je impliciet aan dat je ook van mening bent dat MS z'n OS dumpt om op de overige software te kunnen verdienen.
Ik vind dat een verwerpelijke praktijk, net als autodrop zou het "verboden moeten worden"
Sorry, ik kan je niet volgen.
Het gaat erom dat Windows voor een "negatieve prijs" geleverd wordt aan de PC leveranciers voor de verkoop op de particuliere markt. En dat alleen om ervoor te zorgen dat de mensen ermee blijven werken en het ook op hun werk willen. En de bedrijven betalen er weer zoveel voor dat die levering voor "negatieve prijs" ruim gecompenseerd wordt.
En leveren voor een negatieve prijs wordt ook wel dumping genoemd.
Inderdaad
als hobbyist wordt je gewoon met rust gelaten
Ga je die systemen verkopen zoals pystar dan heb je logisch een probleem
Ik dacht gisteren nog, je hoort helemaal niks over W7. Geen voors en tegens maar ook niet hoe het met de verkoop staat.. En ja hoor, zie daar.
Ik heb veel ellende gehad met Vista en heb zelfs home basic van mijn laptop op mijn desktop moeten installeren omdat met de home premium versie die bijgeleverd was niet te werken viel.. Ik ben eens gaan kijken in de winkel naar wat W7 te bieden heeft.. Ik laat hem lekker in de schappen liggen omdat het in mijn ogen niet meer is dan een SP3 op Vista. Daarbij draai ik nu naar volle tevredenheid al meer dan een week op Ubuntu 9.10 welke voor het eerst zonder ellende alles op and running heeft qua drivers voor draadloos netwerk en geluidskaart. Het start ook supersnel op en draait als een zonnetje. En nee, ik was geen linux fan. Ik kijk misschien ooit weer eens naar W8 ofzo. Ik zie het voordeel niet.
Ik heb sinds twee dagen de w7 ultimate. En ik moet zeggen: Een mooi product. Ik vind vooral de nieuwe zoekfunctie een verademing. Een mooie snelle zoekfunctie die door alles en nog wat heen zoekt.
Verder is de nieuwe taakbalk ook wel aardig met de clip to taskbar functies.
The aero shake is wel aardig maar zal ik niet zo vaak gebruiken.
Het opstarten is super.
UAC zeurt een stuk minder.
Nadelen..... zijn er helaas ook.
ik mis de snelstart balk. Die moet je dus weer terugzetten via een omweg.
de knop show desktop is van links naar rechts verplaatst. Ik haat dit. De bijbehorende aero peek functie van die knop is niet zinvol
msn messenger moet je opstarten in vista modus anders krijg je hem niet naar het systeem vak.
Om van de licentie melding van Office af te komen moest ik weer het register tweaken anders bleef office bij elke opstart akkoord vragen voor de licentie.
Sinds W7 werkt bij mij de livestream van rtlz niet meer onder firefox ondanks dat silverlight goed is geinstalleerd. Hij werkt wel in ie8.
Balen is natuurlijk weer dat een hoop hardware drivers niet beschikbaar zijn. Zo heeft Asus geen driver voor mijn ingebouwde wlan kaart, canon geen driver voor de lide 50 scanner en werkt mijn logitech webcam 5000 pro niet omdat logitech geen driver maakt voor dit besturingssysteem voor die camera.
Dit laatste is weer behoorlijk balen, want met een nieuw besturingssysteem moet je dus ook weer nieuwe hardware kopen omdat aanverwante leveranciers hun software niet willen updaten. Dit was bij vista ook al zo. Toen kon ik mijn HP photosmart P1100 de prullenbak in gooien.
Ik baal daar toch wel ontzettend van, want elke keer is dit toch weer veel geld wat je zomaar moet wegsmijten omdat de hardware niet meer wordt ondersteund.
Dat is een gore leugen, en dat weet je. Als je een legitieme OSX hebt als particulier, en je installeert die op je eigen niet-Apple-PC, wordt je aangeklaagd? Geef EEN voorbeeld hiervan. Eentje maar. Toe dan!
Goed opgemerkt! +1
Je doet me aan iets denken.
Haha, touché.
Als het dan op die manier moet sponsor ik nog liever apple.
Maar waardoor word dit veroorzaakt?
Gaat het hier soms weer om fabrikanten die alleen Microsoft Windows driver mee leveren en voor de rest niets aan standaardisatie of het vrijgeven van specs doen.
Er is een hele was lijst van dingen die ik slecht vind werken onder windows te beginnen met simpele dingen als focus follows mouse (alleen aan te passen met registry hack) en een virtuele windows manager (alleen via externe programma's).
En dan heb ik het nog niet eens over het gebrek aan vrijheid om te zien waar ik mee werk en de duizenden euro's die ik uit zou moeten geven om alles te vervangen.
Fout geplaats.
De gedeelde kosten van alle pakketten schuiven onder de 'goedkope' pakketten, en dan de 'duurdere' pakketten zien als pure winst.
Is dat niet jezelf rijk rekenen met niks?
Dit is hetzelfde als de uitspraak die lang rond ging van Van Der Valk: "Ze eten me arm, maar drinken me rijk". Je kan niet diverse inkomsten los zien van elkaar als ze qua productie verstrengeld zijn.
Het wordt genoemd in het onderzoek.
Er worden nergens absolute getallen genoemd maar aangezien nog antiekere Windos versies niet vermeld worden, ging ik ervan uit dat het blijkbaar nog steeds verkocht wordt.iets denken.
Je doet me aanMaar je moet dus wel een MS OS op je PC hebben draaien om de overige MS software volledig te kunnen benutten. En ik heb het donkerbruine vermoeden dat MS op die andere software best wel een aardige duit verdient. Misschien zelfs wel meer dan aan de verkoop van OS'en.
Besides, vlak ook de 'onderhoudscontracten' niet uit. Ook die zullen aardig wat duitjes in het MS zakje laten rollen.
Maar ja, bijna betekent dus niet "Helemaal niet".
Als je goed zoekt lukt dat je wel. Dat het apparaat dan waarschijnlijk zelfs duurder is als een PC met een MS OS en een hele meuk advertentie rotzooi, moet je dan maar op de koop toe nemen.
Wat is nu het probleem om een PC met W7 aan te schaffen en daarna je eigen OS er op los te laten. Het is niks meer werk en het is vaak nog goedkoper ook.
Je hebt dan toch volledige vrije keuze?
Sorry dat het even geduurd heeft voordat ik reageerde. Ben net terug van het ziekenhuis ivm met een gebroken middenrif. Van het lachen wel te verstaan.
Allemachtig, MS zou geen goede verkoopafdeling hebben?
Volgens mij moet je toch echt van hele goede huize komen, wil je OEMS weten te overtuigen jouw OS standaard mee te leveren op hun hardware (toch?). Dat dit niet zo netjes is geweest van MS en dat dat hen duiten gaat kosten of heeft gekost alla.
Maar toch leuk dat je probeerde ons te overtuigen van het wanbeleid bij de verkoopafdeling(en) van MS. Dat zal waarschijnlijk de reden zijn dat Bill nooit op nummer één gestaan heeft als rijkste man van de wereld.
Yup, je hebt helemaal gelijk. Ze zouden bij MS al die figuren moeten ontslaan en van voor af aan opnieuw moeten beginnen.
Het zijn gewoon een stelletje amateurs. Maar, ze weten het goed te verbloemen, vind je niet?
Ik kijk door de bril van iemand die graag zijn A0 plotter/printer en een A2 Scanner aan de gang heeft, wat geen enkel probleem is met Windows XP en straks met Windows 7 maar absoluut onmogelijk met welke Linux distributie ook (en reken maar dat ik al vanaf 2004 met Redhat, Suse etc etc heb geprobeerd), maar tot aan de dag van vandaag (zelfs op dit uur) werkt het voor geen meter onder het zo geroemde Linux.
Heb ik dat in mijn reactie genoemd dan? Ik gaf wel aan dat OSX onlosmakend verbonden is met Apple. Als je al de gore lef hebt om OSX op een PC te laten draaien, hangt je een rechtszaak boven de hoofd. Wie is hier dan de dwingende partij?
Wow, lees zelf eens terug wat je geschreven hebt?
Hoeveel verschillende soorten PC's zijn er te koop of zou je zelf in elkaar kunnwn zetten? Heb je geheugen te weinig, ram je er gewoon wat extra ram in. Heb je een laptop en is je batterij defect, koop je op de hoek bij malle pietje gewoon even een nieuwe. Is je geluids- of videokaart aan bonken, grote kans dat die malle pietje je die zonder problemen kan verkopen en het mooiste is dat Linux of MS daar heel gemoedelijk mee omgaan.
Als je het over het OS hebt, wordt dat door de OEMS, als je een PC of Laptop koopt voor je voorgeinstalleerd. Je behoeft de installatie alleen maar te verpersoonlijken. Heb je geen interesse in Windows op je PC, ga je naar een PC-boer die je een laptop, notebook of PC kan verkopen waar dat gewoon niet opstaat.
Snap het probleem eigenlijk niet helemaal?
Volgens Steve is de graadmeter voor het succes van de Windows-verkoop toch de levering op nieuwe pc's. Dat is immers het gros van de markt. "Mensen kopen geen besturingssystemen, ze kopen computers met besturingssystemen erop¨
Ik heb er ook net ook 25 gekocht. Gelukkig waren ze nog leverbaar met XP want er wordt direct Linux op gezet. M.a.w Windows wordt wel verkocht omdat dat min of meer verplicht is, maar het is niet zeker dat dat ook nog gebruikt wordt.
Ik denk dat de verkoop van MSoffice meer zegt over de windowsOS verkoop, maar deze cijfers krijgen we niet te horen. Kon namelijk nog wel eens tegenvallen.
Fijn voor jouw, maar het is maar met welke bril je er naar kijk.
Over de Netbooks had de NPD-group had het ook cijfers de gemeten werden in de VS, die een algemeen vertekent beeld geeft en nu is is dit artikel geplaatst, met een onderzoek van dezelfde groep.
Dus kan ik niet er echt waarde aan dit artikel hechten.
Uhh ik wist niet dat er nog iemand deze vergelijking had gemaakt.
Ik geloofde helemaal niet in die Irak oorlog. Wij hebben daar niets te zoeken. Maar ik heb daar door wel iets meer geleerd over propaganda en dat is iets wat ik bij de heer Balmer en consorten wel heel erg veel tegen kom.
Als dat zo is, komt dat niet omdat W7 zo goed is, maar omdat Vista zo K.T is en XP geen optie meer is i.v.m. security en support van MS
Gaat het tenslotte niet gewoon om een goed OS tegen een faire prijs? :-) Het lijkt voor sommigen wel of de winst van MS het allerbelangrijkste is.
Goh, wat zielig. Mag ik even een teiltje? Naar mijn idee is dat nou juist zo'n beetje het enige waar ze echt goed in zijn :-)
Je wordt nu wel heel erg doorzichtig hoor. Je legt het er nu zo dik bovenop dat je je geloofwaardigheid verliest.
Natuurlijk zijn die kosten nog niet terugverdiend. Daaraan zijn miljarden besteed, daarvoor moeten nog heel wat pc's over de toonbank.
Wat ik probeer te zeggen, is dat de kosten van de hogere licentieverkoop vrijwel nul is, dus de extra omzet vertaalt zich voor bijna 100% door naar winst.
En toch wordt die MEER omzet gedrukt door het prijzencircus. Zonder het prijzencircus was die omzet wellicht nog MEERER geweest.
Helaas kunnen we de tijd niet terug draaien om te controleren welke strategie de MEERSTE omzet had opgeleverd.
De Microsoft boehoe fan:
De Apple Machead:
En natuurlijk het onvermijdelijke *nix:
Blijft de onvermijdelijke vraag over: Schrijft Webwereld ooit iets goeds over een os? :D
Een PC of laptop zonder een versie van Windows kopen bij Dixons, Dynabyte of Scheer en Foppen is nog niet zo eenvoudig, om maar eens een understatement uit de kast te trekken. :)
Dus alleen die mensen die een pc of laptop kopen, kopen mogelijk Windows tegen hun wil.
Maar aangezien Microsoft de markt nog steeds stevig in haar greep heeft, zijn veel consumenten zich niet eens bewust van het feit dat ze iets te willen hebben. Hooguit dat ze een krachtig NEE kunnen laten horen tegen Windows 'Fluffie the Hog' Vista, wat bijna 80% dan ook subiet deed. :)
Blijkt dit uit onderzoek, of is het een aanname van onze gewaardeerde Webwereld auteur? :)
Ik geloof best dat een prijzencircus verkopen stimuleert en omzet drukt, maar het rechtvaardigt naar mijn idee niet de conclusie dat er meer verkocht is alleen om die redenen.
@mspartner
Dat Win7 weinig van Vista verschilt geef ik toe, maar ik denk niet dat de kosten die gemaakt zijn voor Win7 nu al zijn terugverdiend om nu al te kunnen spreken van winst.
Ofwel, je gebruikte terminologie is incorrect.
Ja, er wordt meer omgezet, maar het prijzencircus "drukt" de omzet wel degelijk. Dat jij denkt dat "drukken" betekent dat er minder wordt omgezet dan bij Vista is niet onze schuld...
Bij Vista heeft Microsoft commercieel ongeveer hetzelfde gedaan, maar toen lukte het veel minder goed omdat de early adopters minder goede ervaringen hadden.
Ik denk echt dat er in dit geval gewoon een duidelijke relatie is met de kwaliteiten van het product zelf. Microsoft is m.i. ook nooit heel goed geweest in marketing.
Je hebt zojuist een gat in de markt gevonden. Wat let je? Dat MS geld toe geeft als je Windows levert, impliceert niet dat je geen PC's zonder Windows zou kunnen leveren. En als ik hier de reacties lees, is er een gigantische nog te ontginnen markt.
Ik heb hier de Enterprise-versie even draaiend gehad.. vond er eerlijk gezegd weinig vernieuwend of "beter" aan. Mijn notebook is terug op Linux nu, en reageert weer net zo snel als voorheen.
grappig dat telkens vanuit dezelfde hoek deze opmerkingen/vergelijkingen komen.. jij geloofde zeker ook in de aanwezig massavernietigingswapens. Dat was namelijk het alternatief in die "'strijd"".
Maar de stormachtige groei van W7 is reeds een feit. De verkoopt loopt als een trein en het aantal geïnteresseerden/klanten in surfspot/slim materialen is daar een fraai voorbeeld van.
Klopt, ze krijgen zelfs geld toe, bijvoorbeeld voor het marketingpotje. En ja, ik kom uit de branche, dus heb het als marketeer zelf mogen ervaren.
Het effect is echter het zelfde!
En daarmee word deze koppelverkoop dus goed gekeurd.
Met als gevolg dat linux gebruikers een beperkte hardware keuze hebben of gedwongen worden een Microsoft Windows licentie te kopen of toch maar andere hardware licentie te kopen.
Een ander gevolg is uiteraard dat er voor Microsoft geen concurrentie van belang heeft. Niets houd hun dus tegen om hogere prijzen te vragen. Ik vraag mij af wie hier voor is!
Dan lees je blijkbaar niet goed. Het artikel over Linux op netbooks gaat over een wereldwijd onderzoek, de NPD-groep heeft het over cijfers in de VS. Staat er duidelijk in.
Dat wil ik dus niet. Ik wil een PC van merk X kunnen kopen zónder OS tegen een minderprijs. En dat kan bijna nergens.
Ik heb gewoon een kale pc gekocht bij conrad a219€ gratis (betaald met ideal) opgestuurd in 3 dgn en daar de gratis W7dvd van ms opgezet en kan nu tot juni 2010 er mee spelen. en het bevalt me ondanks 1 gieggeheugen
Als ik een nieuwe PC gekocht zou hebben, 99% kans dat er Win7 geïnstalleerd zou zijn. En dat zou dan inderdaad tegen mijn wil geweest zijn. Vorig jaar ben ik zo aan een Vista licentie gekomen.
Ja, ik weet dat als ik goed zoek ook een PC zonder OS kan kopen of op de één of andere manier m'n geld voor de niet gewilde licentie terug zou kunnen krijgen. Maar dat is allemaal veel te lastig. Ik moet gewoon naar de PC-boer kunnen gaan en een OS-loze PC kopen tegen een minderprijs. Dat kan nu niet en dat stinkt behoorlijk.
Ik dacht wel eens gelezen te hebben dat MS niet zo aardig is tegen computerfabrikanten die PC's met een ander OS of OS-loos leveren...
Als ik dit artikeltje:Linux op ruim 30 procent netbooks
[Link]
lees en erna dit artikel begin ik te twijfelen aan de cijfers welk de NPD Group hier weer geeft.
Volgens mij begrijp je het niet helemaal....
Windows wordt verkocht door Microsoft, Windows kun inderdaad in combinatie met een computer kopen, maar ook gewoon LOS.
Dat sommige computerfabrikanten geen computer verkopen zonder Windows, is dan dus "koppelverkoop" van de computerfabrikant uit, niet van Microsoft.
Windows XP wordt inderdaad niet meer ondersteund, maar als het toch zo goed werkt, waarom blijf je het dan niet gebruiken? Om veiligheid kan het niet gaan, want kritische updates worden gewoon nog gemaakt voor Windows XP.
Windows Vista was inderdaad erg slecht, maar sinds SP1 werkte het prima. Was hier en daar inderdaad nog steeds wel wat op aan te merken. Maar ik had het liever dan XP.
En wat betreft Windows 7, het werkt gewoon erg lekker. Ik werk er al mee sinds de eerste beta, en het bevalt super!
Windows 7 is gewoon een goed besturingssysteem. Ik heb 3,5 maand geleden een nieuwe pc in elkaar gesleuteld, gelijk daarna de RC van windows 7 erop gezet. Niet veel later een (uitgelekte) OEM versie. Loopt echt gesmeerd, nog geen vastloper gehad.
Dat lijkt me geen maat. Doe eens een clean install van WXP op diezelfe pc's / laptops. Alle versies van Win zijn aanvankelijk supersnel. En ik denk dan XP het is jouw test glansrijk gaat winnen.
De Iraakse minister van Informatie, Mohammed Said al Sharaf, beweerde tijdens de golfoorlog ook dat Iraakse troepen de indringers uit de stad hadden verdreven, terwijl de tanks in het centrum rondreden.
Ze hebben wel iets van elkaar weg, alhoewel ik Mohammed veel sympathieker vind
OC is OS natuurlijk.....
Hoeveel "doorsnee-consumenten" kunnen er nu zelf een PC bouwen??
En hoeveel van degenen die dat wel kunnen, doen daar nog de moeite voor als je voor niet al teveel geld een PC met een alleszins goed OC kunt aanschaffen?
Ik dacht dat verschillende webwinkels het nog verkochten. Zelf heb ik in de afgelopen 8 jaar 4 stuks upgrade's gekocht en toen ik 1 ervan 3 weken geleden op een andere oude bak uit 2002 installeerde kon ik hem nog activeren ook ondanks dat het een OEM versie was die van een andere machine afkwam. Op dit moment zit ik nog steeds te werken met 3 oude computers uit begin 2002 en moest verleden week XP vervangen omdat een virus er een zooitje van had gemaakt, toen moest ik een illegale versie erop zetten die ik daarna ook nog kon activeren en updaten. Dus hoe het werkt bij MS is mij een raadsel, maar ik ben erg blij :-))) en laat XP maar lekker XP blijven :-)))
Maar om Linux te kunnen gebruiken moet je wel eerst een PC aangeschaft hebben. Net zoals je dat ook moet doen om MS OS'en te kunnen gebruiken. OK, MS wordt vaak 'meegeleverd', maar je kunt er zelf voor kiezen een PC zonder OS te bouwen en er dan een OS op te zetten
:-) Goed he. Je kan MS niet verwijten dat ze geen goed lopende commerciele afdeling hebben.
De Windows verkoop is inderdaad onvergelijkbaar met de Linux verkoop
Zo voel ik dat niet echt.
Mijn argumenten komen uit de richting dat MS een monopolie-positie heeft verworven door oa. compatibiliteit op verschillende OS levels te dwarsbomen. Rechtzaken op EU-niveau hebben dit aangetoond.
Dit argument zal je waarschijnlijk toch overboord gooien, dus laat ik het hier bij.
En dat is jouw goed recht. Zowat, maar in ieder geval 'leuk' om te weten.
Als we zo gaan beginnen.... Wat dan vwb OSX als OS? Draait dat (legaal) op een PC?
Microsoft is de OS bouwer..
MS os'en worden in ieder geval ook door Apple en Linux gebruikers gekocht of kunnen in ieder geval gebruikt worden.
Waarom blijven met name Linux en Mac fans toch steeds om XP vragen? Ik denk vooral om te kunnen blijven zeuren over onveiligheid en virussen. Ondersteunt jouw favoriete merk zijn OS uit 2001 nog?
Mag Windows XP nu eindelijk in ruste gaan? Het is OUD, laat het met rust.
Ja en dan? Mag dat niet?
Ik heb geen Win 7 gekocht. (XP en Vista ook niet.)
Bij groot leveranciers zoals Surfspot en Slim zijn de 64 bits versies net weer leverbaar. Ze warten door ongekend grote toeloop meteen uitverkocht.
Toch leuke start en ja daar zijn allerlei redenen voor aan te dragen. Resultaat is een prima OS waar velen op zaten te wachten. Mooi toch!
Ja, nu heb je jezelf klemgeluld, nietwaar?
Ballmer geeft hier zelf toe dat de belangrijkste markt voor Microsoft Windows 7 de voor geïnstalleerde systemen zijn. We hebben het hier dus over 90% van de markt waar je als consument nauwelijks keus krijgt.
tja maar windows 7 is ook gewoon een goed product in tegenstelling tot vista en in een aantal gevallen sneller dan XP (behalve bij oudere pc's natuurlijk). Ik denk dat dit ook helpt als een soort mond op mond reclame onder mensen. Ikzelf heb windows 7 niet gekocht, maar gedownload via ma3d als student. Ik heb het nu op elke pc en laptop staan, zelfs m'n EEE. Loopt als een trein.
Speel je nu naïef of ben je het?
Mensen kopen toch een computer en die doet toch alles vanzelf :)
De kop is niet goed, want er wordt namelijk MEER omgezet. En NOG MEER licenties verkocht.
Dus mensen kopen het volgens jou tegen hun wil? Heb jij het al gekocht dan?
Over spinnen gesproken!
WinXP wordt niet meer ondersteunt, Vista zuigt harder dan een Dyson en dan claimen dat mensen Win7 echt willen.
Meestal krijgen de verhalen over MS op WW de reactie dat WW te positief is over MS en nu is er "weer een negatieve spin". Het is ook nooit goed....
Deze kop is goed gekozen: Verkoop van W7 gaat goed, maar er wordt minder omgezet.
Waar staat dat dan? Er staat "mensen kopen computers met besturingssystemen erop". Dat zijn dus ook Apple's. Of Linux Netbooks.
Hoe lukt het toch telkens weer om een nagatieve spin te geven aan ieder artikel over Microsoft. De omzet is volgens het artikel 82% hoger, die is helemaal niet gedrukt. De winstmarge is natuurlijk wel lager, maar ja, dat is niet negatief dus niet geschikt voor de kop. En over de absolute winst lacht Steve Ballmer logischerwijze "all the way to the bank", want heel die 82% omzettoename is vrijwel helemaal winst.
Dit artikel gaat over losse licentieverloop, op het totaal valt dit natuurlijk in het niet.
Volgens mij is de reden voor het succes overigens veel simpeler: er zijn gewoon meer mensen die Windows 7 willen hebben! En dat komt weer omdat mensen (terecht) denken dat Windows 7 een goede upgrade is.
Dus zelfs Steve Ballmer geeft toe dat er spraken is van koppelverkoop!
'Wie kan nog WinXP kopen?', is ook een vraag.
bron NPD
Als in vergelijking de verkoopaantallen 234% hoger zijn terwijl de inkomsten maar 82% stijgen, dan wordt het interessant om te gaan onderzoeken op dumping, tenzij de kostprijs erg laag is als het eigenlijk toch maar Vista service pack 3 is.
Maar wie koopt er nu nog een systeem met XP of Vista in plaats van W7?
Reageer
Preview