Dendriet simulatie

De inspiratie voor deze dendriet-oorbellen is de vertakkende groei van dendritische kristallen en koraal. Deze oorbellen worden gemaakt door de Etsy webshop die roestvrij staal fotochemisch etst.

Buitenaards mooi

Deze prachtige Jupiter-armband heeft een foto van Jupiter uitgeprint op acryl en bedenkt met een doorzichtige stof. Het geheel is geoxideerd om het een antieke look te geven.

Eetbare elementen

Hippe, nerdy koekjes bakken? Dat kan met deze elemental cookie cutters. Deze 3d-geprinte koekvormen kan je los kopen of als BaCON-set.

Scheikunde verbloemen

Deze vaas is geïnspireerd op het werken in een scheikundelaboratorium en kan hier worden besteld.

Pittige puzzels

De orange Neural network puzzle is een puzzle waar je over na kan denken. Deze puzzel zit net even anders in elkaar dan de gemiddelde puzzel en bestaat uit bijzondere puzzelstukjes. De foto is gemaakt door Tandis Vazin en David V. Schaffer van het Schaffer lab op de universiteit van California.

Een persoonlijke band

Verzin een mooie uitspraak of woord voor je moeder en zet deze op een armband. Deze band is ontwikkeld en handgemaakt door Martha Lytton Van Trees.

Schoolboeken in de keuken

Deze katoenen doeken nemen je moeder mee naar die "goede oude schooltijd". De belijning doet erg denken aan de schriften waar ze als kind regelmatig in heeft moeten schrijven. (Mocht zij geen fijne schooltijd gehad hebben is het misschien raadzaam dit cadeau even over te slaan).

Een verlichte moeder

Ja kan met het mooie weer je moeder natuurlijk in het zonnetje zetten maar zou het niet leuk zijn haar een keer in de spotlight te zetten? Ok, dit is niet echt een spotlight, maar het is een leuke tafellamp met een schattig hartje erin verwerkt om haar te laten weten dat je van haar houdt.

Eetbaar drakenleger

Kijkt je moeder ook naar Game of Thrones? Maak haar blij met deze cakevorm. Ik weet het, cadeautjes die te maken hebben met koken en schoonmaken kunnen een beetje gevoelig liggen, maar we konden het niet laten om deze cakevorm (en de katoenen doeken + koekjesvormen) de revu te laten passeren.

Onmeetbare liefde

Liefde mag dan wel onmeetbaar zijn maar deze armband helpt wellicht een handje. Deze aluminium armband kan worden aangepast zodat hij past om elke pols.

(On)aardse oorbellen

Deze prachtige oorbellen moeten de maan en de aarde voorstellen en zijn gemaakt van Howlite (maan) en Sodalite (aarde)

Zeg het met je hart

Geef je moeder een anatomisch geïnspireerd hart aan een ketting. Het bedeltje is deel van hout (en met een laser ingegraveerd) en deels van metaal.