De Dedicated Server Edition van Landscape was volgens Canonical één van de meest gevraagde functies. Daarom hebben de ontwikkelaars hun hosted versie aangepast en als een software appliance ingepakt die gebruikers op hun eigen systeem kunnen installeren. Door Landscape lokaal te installeren hebben bedrijven de garantie dat al hun informatie op hun lokaal netwerk blijft en dat alle systeemconfiguraties, policy's en profielen op hun eigen infrastructuur opgeslagen worden.

De Dedicated Server editie zal tegen eind september voor 250 dollar per node beschikbaar komen, samen met de nieuwe versie van de Hosted editie. Hierin verschijnen een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen fysieke servers en servers op Amazon EC2 vanuit dezelfde console beheerd worden. Updates van pakketten kunnen bovendien gepland worden op momenten wanneer het netwerkverbruik laag is om de impact op gebruikers zo klein mogelijk te houden. Een flexibeler systeem van permissies moet het tot slot eenvoudiger maken om beheerderstaken uit te besteden aan verschillende beheerders.

Vorige week kondigde Canonical ook aan dat het nu support voor Ubuntu-desktops aanbiedt. De Desktop Support Services komen in drie formules: Starter Desktop Service (40,64 euro) biedt ondersteuning bij de installatie en basisfunctionaliteit zoals internetten, documenten creëren en muziek en video afspelen. Advanced Desktop Service (84,98 euro) helpt gebruikers bij geavanceerdere taken zoals het migreren van bestanden en instellingen. En Professional Desktop Service (161,52 euro) richt zich op de zakelijke gebruiker die Ubuntu als zijn hoofdomgeving gebruikt. Hierin is dan ook integratie met bestaande IT-diensten en desktopvirtualisatie inbegrepen. Bron: Techworld