Relaxed is een bedrijfje dat ergens begin volgend jaar van start gaat, en wordt opgericht door de oorspronkelijke auteurs van CouchDB. Volgens TechCrunch heeft Relaxed al een startkapitaal van 2 miljoen dollar verworven via investeerder Redpoint Ventures.

De drie, Damien Katz, J. Chris Anderson, en Jan Lehnardt, zijn al bedrijfsmatig in de weer met CouchDB middels couch.io, waar ze ontwikkelaars ondersteunen en trainen. Helaas houden ze over de precieze plannen met Relaxed de kaken nog stijf op elkaar. "We zitten nog in de formatieve fase", zo reageert Lehnardt tegenover Techworld. "Medio januari doen we meer uitspraken."

Voer voor speculatie dus. Mogelijk wordt Relaxed een uitgebreide variant van couch.io, die een consulentenrol combineert met het aansturen van de open source ontwikkelaars. Of wellicht moet Relaxed een eventuele commerciële versie van CouchDB gaan ontwikkelen. Misschien krijgen DB-beheerders via Relaxed meer ondersteuning dan nu het geval is.

CouchDB is sinds het afgelopen jaar bezig met een flinke opmars. Meerdere bedrijven werken al met de database, waar data op een andere manier gestructureerd wordt dan met de traditionele SQL-databases. Bron: Techworld