Wat zou jij doen met je geld als je stinkend rijk was? Een enorme villa kopen of toch een gave sportauto? Of juist veel doneren aan goede doelen? Misschien erger je je er wel aan dat het gewone volk met net zo’n smartphone rondloopt als jij hebt, terwijl je toch eigenlijk iets veel exclusievers zou moeten hebben. Dan hebben we goed nieuws, want er bestaan wel degelijk smartphones die vele malen duurder en exclusiever zijn dan de ‘gewone’ iPhones en Galaxy S-smartphones. Raak je wel geïnspireerd maar wil het rijk worden niet lukken? Op Becam.nl weten ze alles van financieringen om alles mogelijk te maken.

Vertu Signature Cobra

Je hebt nog nooit van de Vertu Signature Cobra gehoord omdat hij buiten je price range ligt waarschijnlijk. Deze smartphone is 360.000 dollar waard, zonder eigenlijk speciale functies te hebben. Deze smartphones worden speciaal naar de wens van de koper ontworpen, wat doorgaans inhoudt dat er veel goud en edelstenen aan toegevoegd worden.

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

De Gresso Luxor Las Vegas Jackpot kost je ook de jackpot: één miljoen dollar is de verkoopprijs. Daarvoor krijg je een telefoon die diamanten en saffieren rondom het scherm en op de toetsen heeft, maar dat is nog niets eens wat dit toestel zo speciaal maakt. De achterkant van de telefoon is gemaakt van hout van een Afrikaanse boom van meer dan 200 jaar oud. Het is een van de duurste houtsoorten die ooit ergens in gebruikt is. Wel uitkijken voor houtworm natuurlijk.

Supreme Goldstriker iPhone 3G 32GB

Ooit had iemand het lumineuze idee om een gewone iPhone 3G te pimpen. De Supreme Goldstriker-versie bevat 271 gram puur goud en een ring van 53 diamanten rond het scherm. De verpakking is gevoerd met nubuck leer en is gemaakt van – heel praktisch – graniet. Het doosje alleen weegt dus al 7 kilo. Hij kan van jou zijn voor 3,2 miljoen dollar.

iPhone 4 Diamond Rose Edition

De iPhone 4 is natuurlijk een blast from the past waar niemand meer geld voor wil neertellen. De iPhone 4 Diamond Rose Edition is dan waarschijnlijk ook mooier om naar te kijken dan dat hij daadwerkelijk nog nuttig in gebruik is. Er zitten namelijk meer dan 500 diamanten op, waarmee de rand van het toestel plus de rand van de homeknop gedecoreerd zijn. Het Apple-logo op de achterkant van het toestel wordt van wat extra glans voorzien door nog eens 53 diamanten. De eerder genoemde home-knop is overigens gemaakt van een 7.4-karaats roségouden roos. De prijs? Slechts 8 miljoen dollar. Voor een iPhone 4.

iPhone 4s Elite Gold

Het pimpen van iPhones is populair, blijkt ook weer met deze iPhone 4s Elite Gold. Zoals de naam al verraadt is het goud wat de klok slaat. De achterzijde van het toestel is van dit edelmetaal gemaakt. Verder bevat deze smartphone maar liefst 500 diamanten aan de zijkanten en rondom de home-knop. De knop zelf is gemaakt van een roze diamant. Als klap op de vuurpijl – en dit is wel echt uniek – is de verpakking waarin je de telefoon krijgt een platina kistje waarin stukjes bot van een T-rex zijn verwerkt. De prijs: 9,4 miljoen dollar. Hebben!

Stuart Hughes iPhone 5 Black Diamond

De naam suggereert het al: deze bijzonder iPhone 5 is ontworpen door ene Stuart Hughes. Hij deed dat voor een Chinese zakenman, die schijnbaar niet patriottistisch genoeg was om voor een Huawei-toestel te kiezen. De Stuart Hughes iPhone 5 Black Diamond is bedekt met 135 gram 24-karaats goud en zit onder de diamanten: maar liefst 653 witte diamanten. En die Black Diamond dan? Die komt uit de erfenis van de Chinese zakenman zelf en zit verwerkt op de navigatietoets. Hij betaalde zo’n 13 miljoen dollar voor dit toestel. We vrezen dat hij niet bereid is hem aan je te verkopen.

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

Voor een slordige 48 miljoen dollar kocht de Indiase bedrijfsmagnaat Mukesh Ambani deze smartphone voor zijn vrouw Nita. Het gehele toestel is voorzien 24-karaats goud. Oh ja, en een gigantische roze diamant ter grootte van een duim op de achterzijde van de telefoon. Plus een platina coating. En lelijk dat hij is! Is het onder al die weelde toch ‘maar’ een iPhone 6? Niet helemaal. De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is namelijk wél beschermd tegen hackers. Maar niet tegen diefstal, vrezen we.