Amerikanen zijn goed in het verzinnen van pragmatische oplossingen. Om de smokkelaars langs de grenzen onder de duim te houden, zetten ze nu een EMP-wapen in. Een EMP-wapen stoot een krachtige elektromagnetische puls uit die elektronische apparatuur volledig lam kan leggen. Deze wapens zijn nu op commerciële basis en in handzaam formaat verkrijgbaar. Je mag je gerust afvragen of dat een gunstige ontwikkeling is.

Zap de smokkelaar

De grenzen van Amerika worden regelmatig bezocht door smokkelaars die hun soms menselijke waar graag van de ene kant naar de andere willen brengen. Deze smokkelaars houden zich zelden aan de verzoeken van de grenswachten. Meestal zijn ze er al vandoor, omdat ze via de mobiele telefoon een tip hebben gekregen dat er een grenswacht aan komt, of ze gaan er vandoor als ze de grenswacht zien.

Met het EMP-wapen is zowel de mobiele telefoon als de elektronica in de vluchtwagen uit te schakelen. Volgens de fabrikant zal het EMP-wapen geen permanente schade veroorzaken aan de elektronica.

EMP in het dagelijks gebruik

De inzet van een EMP-wapen tegen burgers die zich niet aan de wet houden is te begrijpen, maar het roept wel een boel vragen op. In onze gadget-maatschappij wordt commercieel verkrijgbare EMP-apparatuur natuurlijk snel erg gewild. Wie wel eens in een treincoupe vol met bellers heeft gezeten, weet waarom.

Dat het geen permanente schade aan de elektronica oplevert is een voordeel. Dragers van pacemakers en andere medische apparatuur zullen daar echter geen boodschap aan hebben. En heb je al nagedacht over een EMP in een hostingcenter? Een apparaat inbouwen in een 2U doos en plaatsen in de buurt van de servers van de concurrent is zo gebeurd. Het zal wel even duren voordat zij die storing gevonden hebben.

Bron: Techworld