Waar HP duidelijk sneller groeide dan de markt (13,8 procent groei) bleef die van Dell overduidelijk achter. Nummer drie Lenovo (23,6 procent groei) blijft vooralsnog ver achter bij Dell, om maar niet te spreken over de achterstand op HP.

Meest opvallend is de enorme groei van vierde plaats Acer. Met 68,8 procent groeide de Taiwanese firma bijna dubbel zo snel als HP. Deze groei was volgens iSuppli vooral terug te voeren op notebooks. In het vierde kwartaal zullen Taiwanezen hun Chinese concurrent gaan inhalen. Ze kunnen dan profiteren van de overname van Gateway.

De achterstand op Dell is ook niet meer zo groot als hij ooit geweest is. Vorig jaar verkocht Acer 6,5 miljoen pc's minder in het derde kwartaal. Dit jaar is het gat 'maar' 4,5 miljoen. En met Gateway komt de vendor zelfs nog dichterbij.

Dell is in de top vijf de enige die op dit moment nog hoofdzakelijk direct verkoopt. Deze strategie lijkt, gezien de cijfers, zijn langste tijd te hebben gehad. Dell lijkt te snakken naar een kanaal.

Bron: Ton Wallast, ChannelWorld Bron: Techworld