De nieuwe desktops van HP maken gebruik van Intels nieuwe Vpro-technologie. Vpro is een bundeling van software en hardware – waaronder Intels eveneens nieuwe Conroe Core 2 Duo-processor - waarmee delen van it-beheer en netwerkbeveiliging kunnen worden geautomatiseerd.

Intel zal zijn nieuwe Vpro-platform donderdag officieel aankondigen. Ook Lenovo en Gateway zullen pc's met Vpro gaan verkopen.

HP heeft een kleine voorsprong op zijn concurrentie, en dan met name aartsrivaal Dell, door zijn nieuwe zakelijke productlijn eerder aan te kondigen. De fabrikant zal drie nieuwe desktops, een workstation en zes notebooks op de markt brengen, zo maakte het woensdag bekend.

Overigens zullen alleen de desktops gebruikmaken van Vpro. Wel zullen alle nieuwe producten standaard zijn voorzien van HP's beheeragent voor Openview Configuration Management. Voorheen was dit een aparte optie.

Openview maakt gebruik van Intel active management technologie, één van de ingrediënten van Vpro, waardoor beheerders minder vaak naar een werkplek hoeven omdat zij bepaalde taken van afstand kunnen uitvoeren.

Meer informatie over HP's nieuwe systemen is hier te lezen. Bron: Techworld