Dat schrijft The Inquirer op basis van cijfers van de IT Job Board, een vacaturesite die in meerdere landen actief is. De Britse variant heeft eerder deze maand een onderzoek en 500 formulieren teruggekregen. De antwoorden laten zien dat 35 procent van de ict'ers 48 uur of langer per week achter hun bureau zitten om hun taken af te krijgen. 7 procent geeft aan tussen de 60 en 75 uur bezig te zijn met werk, of dat nou op kantoor is of buiten de deur. 3,8 procent werkt zelfs langer dan 75 uur per week. De helft van de respondenten geeft aan meer uren maken. Bijna een derde zegt dat dit ten koste gaat van hun productiviteit.

Opvallend is dat deze cijfers een stuk hoger liggen dan een jaar geleden. Toen was het 33 procent die 48 uur per week op hun werk zijn, 4,8 procent tussen de 60 en 75 uur, en 2,4 procent die meer dan 75 uur werkt.

Nu komen de cijfers van een vacaturesite, en dus moet bedacht worden dat ze hier een belang in hebben. Bovendien gaat het om Britse cijfers, Nederlandse cijfers zijn niet direct voorhanden.

Techworld is daarom benieuwd hoe het met onze lezers zit. Moeten jullie harder werken dan een jaar geleden? Zijn er mensen ontslagen zonder vervanging? Vul de poll in, of stuur een mailtje met jouw verhaal naar [email protected].

Bron: Techworld