Gebruikers van Kerio Mailserver 6.3 kunnen voor het eerst draadloos hun adressen, accounts, e-mails en afspraken met Windows Mobile-apparaten synchroniseren. Op de apparaten zelf hoeft geen software te worden geïnstalleerd.

Een goedkope en relatief makkelijke oplossing, aldus Kerio. De meeste veilige mobiele e-mailoplossingen vereisen immers een groupwareserver en een dure middleware server.

"Ook kleine ondernemingen moeten kunnen profiteren van de voordelen van mobiele toepassingen", stelt Martin Viktora van Kerio. De nieuwe mailserver zou beheerders verder verlossen van kopzorgen, omdat e-mails niet meer op de mobiele apparaten zelf, maar op de server zijn opgeslagen.

Informatie die op het apparaat staat, kan eventueel op afstand worden verwijderd met Remote Wipe, stelt Kerio. Omdat Remote Wipe alleen beschikbaar is voor nieuwere Windows Mobile-apparaten, biedt Kerio ook een eigen oplossing aan, waarmee systeembeheerders een lege mailbox kunnen pushen naar een oudere telefoon.

Kerio Mailserver 6.3 is beschikbaar via distributeur BIT. De basislicentie (voor tien gebruikers) kost 339 euro, inclusief ondersteuning en upgrades voor een jaar. Bron: Techworld