Dat blijkt uit een peiling door Intermediair onder ruim 750 hoogopgeleiden. In het onderzoek zegt 44 procent van de hoogopgeleiden dat organisaties geen flauw benul hebben wie onmisbaar is. 16 Procent vermoedt dat vooral (dure) ouderen en jongeren de dupe zijn van de soepelere Ontslagwet die begin deze maand van kracht werd.

Deelnemers aan de peiling vinden dat managers van vooral grote bedrijven zich amper verdiepen in de waarde van individuele werknemers voor het bedrijf. Bovendien staan leidinggevenden veel te ver af van de werkvloer.

Eerder onderzoek van Nyenrode-hoogleraar Lidewey van der Sluis bevestigt deze angst. Samen met trainings- en adviesbureau Vergouwen Overduin ondervroeg zij begin dit jaar 160 grote bedrijven en ontdekte dat 40 procent geen idee heeft wie van het personeel boven of onder de maat presteert. De helft weet niet welke talenten belangrijk zijn voor de organisatie.

Misbruik ontslagwet

Werkgevers zullen de soepelere ontslagwet daarom aangrijpen om 'lastige' mensen de laan uit te sturen, vrezen veel hoogopgeleiden. Niet alleen ouderen en jongeren, maar ook werknemers die een bedreiging vormen voor het management. “Mijn ervaring is dat de competente, flexibele werknemer die logge, bureaucratische bedrijven een nieuw era in kunnen brengen, ijverig worden weggewerkt”, aldus een van de deelnemers aan het onderzoek.

Bron: Infoworld.nl Bron: Techworld