Met de nieuwe versie van de mailserversoftware kunnen gebruikers meer mails op mobiele apparaten doorzoeken, stelt Microsoft.

Ook kunnen gebruikers nu op afstand mails verwijderen als een apparaat is gestolen of zoekgeraakt. Mails konden voorheen alleen verwijderd worden door iemand met adminstratorrechten.

Een andere verbetering is dat gebruikers van mobiele apparaten nu ook een mail terug- of door kunnen sturen als ze een vergaderverzoek ontvangen. Eerder kon een verzoek alleen worden geaccepteerd of afgewezen.

De meest in het oog springende verandering is echter dat mails op mobiele apparaten dezelfde 'look and feel' hebben als die in Outlook op de desktop. Voor deze en de andere functies dienen gebruikers echter wel gebruik te maken van hardware die de ActiveSync-technologie ondersteunt.

Microsoft zegt goede hoop te hebben dat hardwarefabrikanten deze technologie in hun producten hebben geïntegreerd tegen de tijd dat Exchange Server 2007 op de markt verschijnt.

De definitieve versie van Exchange Server 2007 wordt 'uiterlijk begin 2007' verwacht. Een voor iedereen beschikbare bètaversie verschijnt volgende maand. Bron: Techworld