Nu mobiel werken sterk in opkomst is en steeds meer bedrijven de behoefte hebben om mail en agenda's ook op mobiele apparaten toegankelijk te maken, neemt ook de vraag naar pushmail toe.

In de praktijk blijken vooral de kleinere bedrijven problemen te hebben met de relatief hoge investering en de kosten voor het beheer van een eigen pushserver, aldus Copaco.

De distributeur heeft daarom een speciale asp-dienst ontwikkeld zodat wederverkopers als hostingbedrijven hun klanten niet hoeven te belasten met technische details en investeringen.

Het aanbod bestaat uit een middleware server die op de hostinglocatie van de reseller wordt geïnstalleerd. Deze zogenoemde mobility server communiceert met software die bij de klant op een van de in het netwerk opgenomen pc's of servers is geïnstalleerd.

Met behulp van door Nokia ontwikkelde software worden de gegevens van Microsoft Exchange (vanaf versie 5.5) of Lotus Notes (vanaf versie 5.0) eenvoudig gesynchroniseerd met handhelds en pda's met Windows Mobile, Palm of Symbian.

Volgens Copaco hoeven bedrijven door hun nieuwe aanbod voor resellers niet te investeren in een eigen mobility server.

Bedrijven die deze dienst afnemen van een wederverkoper zijn volgens de distributeur in staat om binnen een half uur verbinding te maken met de middleware server en gebruikers aan te maken of verwijderen. Bron: Techworld