Michael Atalla van Microsoft noemt een graat aantal veranderingen op in zijn post op het Microsoft Exchange Team Blog. Zo wordt het archiveren van mails en het doorzoeken van mailboxes beter geregeld. Gebruikers zullen hun mails voortaan kunnen archiveren in de database van een andere mailbox dan hun dagelijkse. Voor beheerders betekent dat dat de database van de dagelijkse mailboxen beter binnen de perken kan worden gehouden. Archiveren kan dan namelijk in hogere tiers. Ook komen er nieuwe tools die het verwijderen en archiveren van e-mails automatiseert. Het zoeken in e-mails is uitgebreid met previews en deduplication.

Ook de webclient, Outlook Web Access, is onderhanden genomen. Hier is vooral het werken sneller gemaakt voor de gebruiker. Zo worden berichten alvast opgehaald, zodat het openen sneller gaat. Ook zullen er voortaan meerdere operaties tegelijk kunnen plaatsvinden, en langer durende operaties gaan meer naar de achtergrond, zodat de gebruiker er niet meer op hoeft te wachten, aldus Atalla.

Tot slot komen er verschillende verbeteringen voor mobiele gebruikers, en vooral verbeteringen in de beheerdersinterface van Exchange Server, waarmee allerlei zaken makkelijker geconfigureerd kunnen worden.

Bron: Techworld